onsdag 27 november 2019

Samariaravinen längd

Samariaravinen längd

Boka aktiviteter i Chania! Samariaravinen ligger i regionen Chania, och är en stor turistattraktion på Kreta. Den mest berömda delen av ravinen är “Järnportarna” där ravinen endast är fyra meter bred och bergssidorna upp emot 5meter höga. Gå ner i den km långa, gånger 1meter breda och upp till 7meter djupa ravinen. Utforskningen kommer att ta mellan och timmar.


Vandra genom Europas längsta ravin och beundra naturens skönhet och mångfald. Vandra i Samariá Gorge på en dagsutflykt från Rethymno eller Chania. Se den rika floran och faunan i Europas längsta ravin. Möt de kretensiska kri-kri-getterna.


Terrängen i ravinen är grov, stenig och ojämn och vandringen lämpar sig inte som har problem med hjärtat eller för gravida kvinnor. Det finns ett antal rastplatser längs sträckan, där du hittar toaletter och dricksvatten. Leden funkar för barn, men längden – minst 4-timmar med barn – ska inte underskattas. Våra hade inte klarat det utan rejält med gnäll och jag är glad att jag fick upplevelsen utan att fokusera på någon annan.


Olika för olika barn det där dock, såklart. Den slutar inte, bortsett för avbrott för hav, förrän i Gibraltar i södra Spanien. I längd är Imbrosravinen inte så märkvärdig, om man har normal kondition och gott om vatten i ryggsäcken. Den ligger i södra delen av Chaniaregionen, i Sfakia provinsen, ca km från Chania stad.


Spara både tid och pengar med vår prisgaranti och få ut det mesta av ditt besök i Chania! Förundras över naturliga underverk, från Vita bergen till en tusen år. Vandringens längd är minst timmar och det är därför du måste bära korrekt skor med strumpor, hatt, ljusa kläder och solkräm. Få ut det mesta av din sightseeing! Du måste ha en flaska vatten med dig (det dricker källvatten längs leden), ett lätt mellanmål, om du vill, och naturligtvis en promenadstemning.


Samariaravinen längd

Jag får vandra Samariaravien i hela sin längd nästa gång jag kommer till Kreta! Vi var några vänner som under senare delen av oktober suktade efter värme och semester och valet landade till slut på Kreta. Om du gillar vandringsturer så får du inte missa en promenad genom Samariara där du går längs en forsande bäck med där du kan känna doften av blomstrande cypresser som växer längs de branta väggarna. Lefka Ori innehåller kalk, och har säkert en intressant flora.


Från Kallergi kan man fortsätta österut till nästa hytta, men vi gjorde inte det utan återvände till Omalos. Uppe bland dessa berg finns det ett stort antal platåer. Här är jorden bördig och därför är det fullt av vinodlingar samt oliv- och apelsinlundar. Kreta är 2km lång och km bred och därmed störst av de grekiska öarna. Detsamma gäller Imbrosravinens urgamla åsnestigar som pressar sig fram mellan fantasieggande klippformationer under den åtta kilometer långa färden mot byn Komitades nära Hora Sfakion och Libyska havet.


Det var tyvärr inte läge att gå i ravinen eftersom vi kom dit rätt sent. Tog en sovmorgon och bilturen tog långre tid än vad vi beräknat. Smal serpentinväg och uppförs nästan hela vägen.


På Kreta kombineras sköna dagar i semesterlägenheten enkelt med olika aktiviteter. De många stränderna erbjuder vattenaktiviteter av alla de slag, och det är också populärt att cykla eller vandra i bergen. Med hyrbil eller cykel finns det inget som står mellan dig och en dag fylld av upptäckter och spännande äventyr.


Gapet längd är ca km. Efter en trevlig promenad på cirka minuter längs flera kyrkor och ruiner från den gamla bosättningen bredvid flodbädden. Vandringen du kan känna lätt samtal, leder vägen över stenig och ojämn mark. Stadiga skor rekommenderas i varje fall. Den moderna fjäll har bäddar och är sällan ens i midsommar bokad.


Den vänliga österrikiska ägare ger information om promenader, människor, kultur och historia i området. Svårigheten är, bland annat, längd , flytta om timmar och måste stanna utanför. Rosaskimrande snäckskal kantar stranden och vattnet är nästan overkligt blått.


Samariaravinen längd

Här kan du göra både kortare och längre vandringsturer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg