tisdag 12 november 2019

Svåra frågor på teoriprovet

Alla körkortsfrågor du måste kunna på din dator, mobil och surfplatta! Plugga hemma och klara provet! Tror ni att det räcker att man pluggar på körkortonline. På detta sättet har eleven inte fått någon djupare förståelse för vad som gäller i trafiken.


Ja, det går att fixa testerna utan någon riktig kunskap om man bara gör dom tillräckligt många gånger!

Bekymret är att frågorna på teoriprovet på Trafikverket inte är exakt likadana som frågorna i dina teoritester. Markera frågor du är osäker på och gå vidare till nästa fråga när du gör teoriprovet. Svara sedan på dom markerade frågorna i slutet om du har tid över.


Det är lätt att ”gräva ner sig” på en fråga och på så vis förbruka en massa tid på bara en fråga. Du riskerar då att inte hinna göra alla frågor. Jag tror att det bara är att studera mer så fixar ni det. Att kunna räkna ut reaktionssträckor och bromssträckor samt rörelseenergin är viktigt.


Det gav mig fler poäng andra omgången.

Jag fick på första och på andra 44. Teoriproven formas efter dina kunskaper. Detta är möjligt eftersom systemet lär sig vad du kan och inte kan allt eftersom du svarar på frågorna i proven. Detta gör det möjligt för dig att svara på frågor som du tidigare inte svarat rätt på. Att träna på att göra teoriprovet “ på riktigt” ger dig rätt taktik.


Här kan du läsa mer om sluttesterna i Körkort nu med Elevcentralen. Glöm inte att lägga upp teoriprovet på rätt sätt. Du har begränsat med tid och det är viktigt att du hinner svara på alla frågorna , annars kan du missa viktiga poäng.


Eller så kanske du har undrat vilka frågor flest har fel på när de skriver teoriprovet – då kan du läsa mer om det här. Provet görs på en dator och består av frågor som du ska svara på inom minuter. Du kan svaren på alla frågor , men när du sitter där och skriver teoriprovet så känns det plötsligt som om du famlar i mörker. Du känner dig mer och mer osäker.


Du försöker tänka, men tvivlen bara växer. Till slut svarar du och går vidare till nästa fråga. Och på så sätt tragglar du dig igenom teoriprovet.


Jag läste teori boken gånger snabbt och gjorde frågorna på denna sida, och klarade teoriprovet på första försök.

Jag kan lova er att om ni klarar testerna här klarar ni GARANTERAT teoriprovet utan några problem. Lär dig allt du måste kunna för att klara teoriprovet och ta körkort! Ta tid och läs frågan ordentligt!


Svara och gå vidare, det du svarade först är oftast det rätta, gå inte tillbaka och ändra för mycket. Dumt nog ändra jag svar på st och fick mindre rätt men jag klara mig ändå. Men det går inte direkt och ge exempel då alla får olika frågor , bara öva öva öva. Du kan max få rätt och behöver svara rätt på frågor för att få godkänt.


Tiden du har på dig är minuter. En funktion där man övar på frågor som man tidigare svarat fel på skulle göra det lättare att förbättra sig. I övrigt bra, jag uppskattar den fina designen. Många av frågorna (till exempel de som rör allmänna trafikregler) är likadana för alla behörigheter, men självklart är det skillnad på frågor som rör behörighet B (bil) och behörighet A (motorcykel).


Du bokar tid både för teoriprovet och uppkörningen samtidigt. Välj provets inställningar och hur många frågor samt vilken typ av frågor du vill svara på och klicka. Genom att göra frågor i varje kategori ser du enkelt vilka delar av körkortsteorin som du behöver öva mer på och vad du redan kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg