tisdag 5 november 2019

Saftiga bullar

Så blir dina kanelbullar extra goda och saftiga : Tänk på att degen ska vara ganska lös inför första jäsningen och knåda den länge – ju längre desto saftigare bullar ! Ett annat knep är att klicka i rumstempererat smör istället för att smälta det. Då blir bullarna extra saftiga och porösa. På så sätt flyter inte bullarna ut i formen utan jäser uppåt.


Detta lämnar en riktigt saftig kärna med massa härlig fyllning. Grädda gärna bullarna någon minut extra!

Skulle vara bra om den som skrev receptet hade läst igenom receptet och rättat receptet, både stegen och stavfel. Låt jäsa under bakduk cirka minuter. Nybakade bullar till kaffet går alltid hem. Makalöst goda och saftiga vaniljsmörbullar som bakas i folieformar.


Saftiga kanelbullar som på bageri. Ja, sådana bullar som man bara inte kan motstå, ett recept som ger er sådana bullar delar jag med mig av idag! Jag är ju faktiskt självutnämnd expert på att baka riktigt saftiga kanelbullar. Om du penslar dina bullar med en sockerlag kokad på ½ dl vatten och ½ dl strösocker får du en glansig yta på bullen.


Den stelnade sockerlagen förhindrar också fukt att avdunsta vilket gör att bullarna håller sig saftiga längre.

Blandningen penslas på efter gräddning då även pärlsocker kan strös på. Rör ihop ingredienserna till fyllning och bred ett lager på degen. Rulla ihop till en rulle och skär ut så stora bullar som du önskar. Täck med bakduk och låt jäsa i min. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.


Söta, krämiga, saftiga och underbart goda! Bullar är ett av våra mest älskade bakverk. Baka bullarna med vaniljkräm, mandelmassa, kardemumma eller kanel − det blir alltid succé bland både vuxna och barn.


Bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och vik degen dubbelt, sporra ut remsor som du tvinnar till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Supergott med ett glas mjölk till. Knepen för saftiga bullar. Karin Högberg har dessutom svaret på hur man får bullarna riktigt saftiga.


Det rör sig om tre knep. Nummer 1: Använd mjukt smör istället för smält smör. Nummer 2: Rör ihop smör, socker och kanel innan du brer ut det på degen. Glutenfria saftiga kanelbullar Riktigt saftiga och härliga bullar.


Vi älskar saftiga och glutenfria kanelbullar!

Här kommer vårt bästa recept på glutenfria kanelbullar som gör varje fikastund lite bättre. Dessa bullar kan bakas både med Mix eller Fin Mix. Smöra den kavlade degen och skiva den kylskåpskalla madelmassan. Snåla inte med fyllningen, för det är det som gör bullarna saftiga. Ju högre bulle du snurrar, desto saftigare blir den.


En klassisk bulle , där du rullar och spänner degen och skär ut bullar , kommer att bli torrare. Eftersom fyllningen ligger ”helt öppen” och fukten stängs ej in. En blandning av smör och mandelmassa kallas för remons.


Denna fyllning gör bullarna saftiga. Ja, är det ett bullrecept du ska följa så vill jag verkligen slå ett slag för dessa! Jag bakade bullarna, stack sedan ut på en löprunda och lagom till kvällskaffet hade jag nybakat bullar att njuta av. Klämde stycken på raken och tänkte ”det här är fan livet” mellan varje tugga.


Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg