onsdag 20 november 2019

Städer på kreta

Städer på kreta

Mängder av orter av olika karaktär. Just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Här finns de bästa familjehotellen. Boka ditt Hotell nära Karpathos Flygplats.


Huvudstaden i denna provins blev den kretensiska staden Gortyn. Ruinerna av denna stad finns strax väster om den nutida staden Agii Dheka. Strax öster om Chania, på halvön Akrotiri, ligger Chanias internationella flygplats som också heter Ioannis Daskalogiannis. Den venetianska hamnen är ett populärt ställe att äta på kvällen, men de bästa restaurangerna ligger på de små, charmiga gatorna bakom hamnpromenaden.


Kartan innehåller städer , provinser, flygplatser, sevärdheter, gatunamn, avstån vägnummer, museum och regioner mm. På östra delen av ön är partyorten Hersonissos väldigt populär. Vill du ha lyx är Elounda det bästa valet. Vi förhandlar så att du slipper.


Den börjar som så ofta under minoisk tid. Ingen av städerna är den andra lik och alla har sin egen lilla charm. Rethymnon, den gamla staden är välbevarad med den venetianska hamnen där fiskebåtar och fiskrestauranger kantar gatan.


Smala gränder med gotiska portaler, minareter och turkiska hus från stadens turkiska förflutna. Det finns dock skillnader i klimatet beroende var på ön man befinner sig. The Best thing about Yianna Caravel is the staff and good management of everything around and within.


Det är den största ön och den mest sydligt belägna, om man bortser från den lilla ön Gavdos. Befolkning: Invånarantalet är. En ny stad med namnet Chandax byggdes upp. Kreta är en del av Grekland.


En stad med lång historia. Läs gästrecensioner och boka den perfekta villan för din resa. Charterresor till bra pris. Där tar man sig runt bäst till fots.


Ska man åka på utflykt kan man välja mellan guidade turer, lokal buss alternativt hyra bil eller moped. Både i Chania stad och i Rethymnon finns populära cykelturer som hela familjen kan göra. Här kan du njuta av en perfekt mix av stadsliv och långa, lata dagar på stranden. Gemensamt för bägge städer är de vackra venetianska hamnarna, mysiga tavernor, historiska sevärdheter och bra shopping. Men ön är stor och det kan vara svårt att veta var på ön du ska åka.


Med dessa tips hoppas jag kunna hjälpa dig med ditt val! Det blir växlande molnighet i kväll. Svaga vindar från väst och nordväst. I natt mestadels mest klart.


Städer på kreta

I morgon bitti visar prognosen på mest klart och växlande molnighet. Upptäckten kom som en överraskning. I ett slag framträdde en fullständigt främmande kultur vars existens man inte ens hade anat.


Själva palatset i Knossos är ett jättekomplex med över 3rum. Kring palatset fanns rester efter en stad , men däremot inga befästningsmurar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg