onsdag 20 november 2019

Röd del av gul vecka

Tre stora publiksporter. Vår stolta förening spelar fem hemmamatcher – fem dagar i följd. Nu färgar vi huvudstaden gul , röd och blå. Den unika veckan är här.


Vi möter spelar först match i den allsvenska slutspurten och dagen därpå har vi hemmapremiär i Basketligan, följt av ett hett SHL-möte på Hovet.

Röda ögon beror på att blodkärlen i ögonvitan har vidgats eller brustit. Då brukar ögat se rött och irriterat ut. Om ett blodkärl har brustit kan du se ett blodrött område som täcker hela eller delar av ögonvitan. Du kan ha andra symtom samtidigt som du har röda ögon.


Det kan till exempel vara: Det gör ont i ögat. GUL i Wordformat senast en vecka efter seminariet. Därefter har examinator tre veckor på sig att betygssätta uppsatsen.


Examinator bedömer uppsatsen utifrån de kriterier som gäller för examensarbeten inom KPU.

Betyg erhålls via Ladok. En del föds med heterokromi – två olikfärgade ögon. Båda dina ögon har en blind fläck.


Du märker inte av den eftersom dina ögon arbetar tillsammans och på så vis fyller i varandras blinda fläckar. Av alla muskler som finns i kroppen är ögonmusklerna, som styr dina ögon, de som är mest aktiva. Vecka avdelning röd.


Nu har de flesta barnen kommit tillbaka efter julledigheten. I måndags var vi kvar på gården och lekte men nästa går vi till skogen som vanligt. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är röd en av sex elementarfärger och har beteckningen R. I RGB-systemet för additiv färgblandning är röd (R) en av de tre primärfärgerna.


Tvärtoalla har nyanser av alla färger, men oftast är det en eller två färger som dominerar. Om du bara delvis känner igen dig i beskrivningen av en viss personlighetsfärg så är det alltså helt naturligt. I del av artikelserien ska vi titta närmare på den gula personligheten.


Och det, mina vänner, blir en betydligt flummigare. Omgiven av idioter är just nu en populär bok, Annika skriver om ungefär samma saker men mer konstruktivt och med mer röd om hur man ska hantera varandra enligt vad hon själv sa, (jag har inte läst idiotboken). Röd , blå, grön eller gul ?

Röd - Framåt, klarar sig själv, tävlingsinriktad. Det vimlar av vacker arkitektur och färgsättning av högsta klass. Samtliga sinnen är påkopplade och sjunger av lycka. Thomas Eriksons succébok “Omgiven av idioter” har fått oss att fundera över våra personligheter och på vilken färg vi tillhör – gul , grön, röd eller blå. Kontakta en vårdcentral om du har en rodnad som har kommit först en vecka eller mer efter ett fästingbett, och som växer till mer än fem centimeter i diameter.


Rodnaden kan blekna i mitten och likna en ring, men kan också vara jämnt röd. Ljusare områden som kontrasterar mot mörkare områden av samma färg. Fläckar där en del av färgen är ljusare, i detta fallet i röd färg.


På röda hundar brukar fläckarna inte synas så mycket på vuxna individer. Dappling kan uppstå i ögonen, ögonen är blå eller kan ha fläckar av blå i dem. Men även på en del andra punkter är den ett bättre hälsoval.


I den gula paprikan finns hela tre gånger så mycket fibrer som i den röda. Och görs en jämförelse med exempelvis apelsiner, som är kända för sitt höga innehåll av C-vitamin, så slår den gula paprikan även apelsinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg