tisdag 19 november 2019

Rhodos sevärdheter

Rhodos sevärdheter

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


I regel går det att ta sig till resmålen med till exempel hyrbil eller mope och i de fall bussförbindelser erbjuds anges det i texten. Det behövs bra många dagar för att lyckas se alla sevärdheter och besöka stränderna, så det blir aldrig tråkigt här. Läs riktiga recensioner - boka nu! Så utöver ett pärlband av enkla serveringar, kiosker, solstolar och affärer med badprylar finns bara den drygt kilometerlånga stranden.


Området kännetecknas av sina många hotell, där tanken är att med hög service erbjuda gästerna allt de behöver under ett och samma tak. Denna natursköna oas består av inte mindre än sju källor som rinner genom en dal och slutar i en sjö. Då tänker jag framför allt på Gamla stan som har en väldigt gammal ringmur och ett slott. Kalithea är en rofylld och trevlig by som är populär bland alla slags besökare.


Rhodos sevärdheter

Rhodos karta med sevärdheter utmärkta. Det är fullt med gamla byggnader från medeltiden och denna del av staden är upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Den övre delen av stadsdelen är full med små trevliga butiker och restauranger, här finns det mesta.


Statyn byggdes år 2före Kristus. Ett orakel rådfrågades, och då oraklet förbjöd en restaurering, har statyn fortfarande trasigt knä. En av traktens sevärdheter är den arkeologiska fyndplatsen Sarantapichos i närheten av byn Kalitheies, som antas ha utgjort en del av ett forntida akropolis. På en höjd strax utanför Faliraki kan du även besöka profeten Amos kloster.


Du tar dig hit antingen på egen hand eller genom att boka en resa via ett charterbolag. Boka din drömsemester redan idag! Men det finns även andra historiskt intressanta monument.


Här finns de bästa familjehotellen. En fantastisk ö som ger många associationer. På 70- och 80-talen ett av svenskarnas favoritresemål, senare kanske lite stämpel som turistig eller alltför exploaterad.


Rhodos sevärdheter

På Karpathos finns det gott om både bergsbyar, turistorter och hamnbyar. De flesta väljer att bo i Pigadia,Lefkos eller Amopi. Redan hemifrån kan du boka hyrbil för en eller flera dagar för att smidigt ta dig runt på ön.


Vill du upptäcka mer av ön kan du åka på arrangerade utflykter. Under de varmaste månaderna fläktar det skönt på denna stran däremot är det ofta höga vågor och underströmmar kan förekomma. Vandra omkring i den gamla labyrintliknande stadsdelen eller utforska det inre av ön med hyrbil. En rekonstruktion av riddarkyrkan som Johanniterriddarna byggde finns fortfarande kvar. Sevärdheter – populära platser och städer.


Den gamla stadsdelen är omgiven av en mur. Allt om Samos i Grekland. Stränder, sevärdheter , byar, hotell, tavernor med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg