torsdag 28 november 2019

Sveriges bästa intranät 2015

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Under Nordic Intranet Summit tilldelades Diös Fastigheter utmärkelsen Nordens Bästa Intranät. Tack vare ett kreativt samarbete med Bool och stort engagemang från användarna internt har vi på kort tid tagit stora steg mot vår vision om den digitala arbetsplatsen, säger Karin Falkeström, kommunikationschef på Diös Fastigheter.


Men det är inte enkelt att skapa bra intranät som användarna gillar och som skapar nytta för företaget. Det krävs vilja, hårt arbete och rätt prioriterade resurser. Kategorierna var årets bästa offentliga webbplats, årets bästa kommersiella webbplats samt årets bästa intranät.

Vinnare i år är Agria djurförsäkring, Verksamt, Hööks Hästsport, Swedish Match och Länsförsäkringars mobilapp. Det är framförallt innehållet som gör att de drygt tvåtusen användarna gillar sitt intranät. Oavsett om det rör specifika rutiner eller bred HR-information anstränger Lantmännen sig framgångsrikt för att skapa en enkel och lättillgänglig presentation.


Det blev en lyckosam debut med en hedrande tredjeplats i en mycket hård konkurrens. Lindex intranät gör det ett riktigt bra intranät måste göra – stöder kärnan i affären” löd en del av motiveringen. Varför är det då intressant med mätbara mål?


Jo, om du vill visa att det du gör har en effekt så måste det vara mätbart. Hej, vi tror att Nordens bästa intranät finns på Vasakronan!

Det gör att vi kan kombinera den tekniska kompetensen med ett användarperspektiv fullt ut. Insikt är personaliserat och rollstyrt. Varje användare ser olika nyheter och information utifrån sina olika roller och ansvarsområden i organisationen. Lyssna direkt på P P P eller Pmed lokala kanaler. De bästa webbplatserna är utsedda.


Därefter har en expertjury analyserat resultatet. I år tävlade webbplatserna i sex olika kategorier. Mer än hälften () av de nominerade sajterna bygger på Episervers plattformar. Murakami är kommunikatör på Vadstena kommun, och hon är mycket glad över att deras intranät har blivit nominerat till ett sådant prestigefyllt pris. SKR är en medlems- och arbetsgivarorganisation för landets alla kommuner och regioner.


Vi är en politiskt styrd organisation och vår styrelse består av förtroendevalda från kommuner och regioner. Sveriges Kommuner och Regioner. De tre största dominerar med nästan fyra femtedelar av alla 2respondenters val av plattform. Det vanligaste svenska CMS:et i intranät är fortfarande EPiServer med procent, men det är en lägre andel än tidigare. På väg till världens bästa intranät.


Tre månader efter lansering. Dammet har lagt sig och vi räknar ner till semester.

Det var en tuff lansering, med buggar och felrapporter. Vi har jobbat hårt för att få det intranät vi vill ha, men vi har en liten, liten bit kvar innan vi kan säga att vi har världens bästa intranät. Diös prisbelönta intranät är baserat på SharePoint.


Diös fastigheter har fått priset Nordens Bästa Intranät och det är resultatet av en medveten utveckling mot nytta för användarna och deras upplevelse. Fokus har varit på att samla vardagens verktyg och nå affärsnytta. Men så funkar alla utmärkelser av detta slag, inklusive den internationellt mest erkända.


Det handlar om det bästa av de som ville bli bedömda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg