torsdag 4 oktober 2018

Järnsulfat giftigt

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Här kan Du köpa ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till rätt pris. Särskilt det där med att vattna ut medlet lät intressant.


Jag brukar inte ha problem att sprida granulat tillräckligt jämt men det var helt annorlunda med järnsulfat. Att det skulle vara lugnt väder, var en självklarhet men att vindstilla inte var stilla nog, visste jag inte. Det skall rätt mycket till för att bli giftigt så det smartaste är att göra en vattenlösning. Fungerar dessutom snabbare än att strö ut pulver. Men om järnsulfat är lika effektivt för att ta död på sniglar som järnfosfat, varför finns det inget kommersiellt bekämpningsmedel med järnsulfat i? Vi har köpt hus där gräset delar plats med en väldans massa mossa som på något sätt måste bekämpas, om inte i år så nästa år.


Kan det gå ner i vår brunn och förstöra vattnet? Har hun bör vi då lägga ut det på samma dag vi åker från landet så hon inte råkar få i sig något? Länkade dokument – Järnsulfat. Kopplingen till RIB Bibliotek är inte utvecklad ännu. En trädgårdsmästare med egen erfarenhet talade på talet om för damen.


Järnsulfat giftigt

De fick det i sig om de gick på gräsmattan. Järnvitriolet är giftigt i sig. Järnsulfat har sedan länge sålts i trädgårdshandeln och hos Lantmännen.


Men att impregnera golvet inomhus med ett ämne som är giftigt är för mig en fullständigt absurd tanke. Ska ni inte ha några barn eller husdjur i huset någon gång? Mot mossa används främst järnsulfat , som enligt Peter Bergkvist inte har några särskilt allvarliga effekter på miljön. Däremot används ofta stora mängder mossmedel, eftersom man måste upprepa behandlingen.


Järnsulfat giftigt

Alternativa metoder – Man kan ifrågasätta behovet av dessa medel. Etylenglykol är mycket giftigt och finns bland annat i kylarvätskor. Olyckstillbu då man råkar svälja ned en klunk när man häverterar (slangar) glykol från en dunk eller bilkylare, är inte ovanligt. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Järnvitriol är giftigt i större mängder och har en viss rötskyddande effekt.


Däremot skyddar den inte lika bra som en täckande färg mot solens UV-strålning. Materialkostnaden är försumbar. Vi betalade 1euro för 8kg vilket bör räcka till 3kvadratmeter. Så här gjorde vi: Först ströks plankorna med järnvitriol.


En del blir förvånade då de hör om personer som vill behandla golv med järnvitriol inomhus. Det kanske låter lite konstigt då man i vanliga fall använder sig av järnsulfat och vatten för att behandla gräsmattan mot mossa eller en blandning som är till för att behandla och färga husväggar och andra träpartier utomhus. Kopparvitriol är däremot giftigt men det används nästan inte längre.


Ytbehandla med linolja, järnvitriol eller naturliga färger. Men hur giftigt är det egentligen för andra organismer? Ett mossmedel som är mycket populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan.


Järnsulfat giftigt

Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att testa med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder. Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Min svärfar skulle vara snäll och få väck mossan i gräsmattan här hemma när jag inte var hem.


Det är inte svårt att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Vi spred ut järnsulfat på gräsmattan (mot mossa). Granngårdens gräsmattegödsel mot mossa är ett långtidsverkande, populärt och effektivt gräsgödsel som premierar gräset och motverkar mossa. Det har NPK 10-2-med järnsulfat som höjer pH-värdet i gräsmattan och torkar ut mossan.


Kan med fördel användas på vår, sommar och höst om det behövs. Giftigt för hund - lista över giftiga ämnen Vad är giftigt för hundar? Hundar är ofta experter på att äta sånt de inte ska. Det är heller inte lätt att ha koll på vad som är farligt och inte.


Vissa saker kan vara direkt livshotande, medan annat endast är giftigt i stora mängder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg