onsdag 3 oktober 2018

Bra spackel

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror.


De flesta målnings- och tapetseringsarbeten fordrar ett välgjort förarbete för att slutresultatet ska bli bra. Ett av de viktigaste momenten i detta förarbete är spacklingen. Numera finns det många lättbearbetade och snabbtorkande spackelmassor.


Det är dock viktigt att du inte lägger på alltför tjocka lager spackel åt gången. Detta spackel är lite hårdare att slipa än ett icke cementbaserat våtrumsspackel men det är bra kvalitet vilket är anledningen till att det är så populärt. Spackel Medium 3L Spackel Medium är ett medelgraderat färdigblandat spackel som passar på de flesta underlag. De hade fått in eget märkes spackel , Colorama Premium, som de rekommenderade (förstås) och eftersom jag inte orkade åka de milen till närmaste Bauhaus så tog jag den. Den ska klara att fylla 6mm och ska ej spricka enligt reklambladet jag fick med.


Bra spackel

Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Vi har olika spackel för olika behov, grovspackel fyller lite större håligheter och finspackel är perfekt när du vill ha en helt jämn yta. Spackla om du vill ha ett perfekt resultat Att spackla är ofta nödvändigt för såväl proffs som hemmafixare. Du hittar fler varianter av spackel , fyllande, fin, lätt osv. Tänk på att inte lägga för tjockt, hellre fler tunnare lager än ett tjockt.


Spackel läggs direkt på plåt eller på en nedmattad lackerad yta som sitter hårt. Ni kan köra gips på redan spacklade ytor, det är lugnt så länge det är torrt emellan. Använd Ardex gips på stora hål, spackla inte.


Bra spackel

Fördelen med gipset är att det inte behöver torka innan du drar på spackel över det. Vilket däremot spacklet måste göra för att undvika sprickor. Med ett bra spackel kan under göras för de flesta ytor. För att få ett så bra resultat som möjligt, gäller det dock att välja rätt spackel. Olika typer av spackel för spacklingsarbeten.


Spackel är ett samlingsnamn för massor som fyller ut håligheter, sprickor och skarvar som finns på ytor. Förutom grovleken ska spacklet anpassas till miljön, exempelvis krävs ett särskilt spackel för våtutrymmen. Se även till att du använder rätt verktyg, så att arbetet går så smidigt och lätt som möjligt. Jag har spacklat så många hundra Mså jag vet skillnaden på bra och dåligt spackel.


Hävdar snarare att dom som tycker ByggMax spackel är bra har aldrig använt ett riktigt spackel (eller färg). Slutresultatet kan säkert bli någorlunda likvärdigt men vägen dit är ju dubbelt så lång. Bestel jouw favoriete merk, kleur of print eenvoudig online. Alle merken, maten en kleuren vind je bij beslist. Primern binder damm och lösa partiklar och hindrar att luftbubblor stiger upp från underlaget och bildar blåsor på ytan.


Spackel har man ju för att jämna ut ojämnheter som är för stora för att va acceptabla. När man talar om att laga hål i plastbåtar tex med glasfiberspckel - då får jag gåshud. Nu måste du vänta på att spacklet torkar ordentligt, vilket kan ta uppemot - timmar. Sedan är det dags för det sista lagret, och här är det bra att använda ett så fint spackel som möjligt, så blir det lättare att slipa jämnt. Låt torka några timmar.


Bra spackel

En att få en bra grund använder jag super spackel , finns överallt, öob, Ok etc etc, tål bra och lite vibrationer sen lägger man på finspackel ovanpå, finns till plåt etc hos tex färghandlare,dock lite dyrare spackel. Men ska du bygga upp så använd glasfiber under lika bra. Då det fortsätter deformera ytan. Lägg på spackel på båda sidor om hörnet. Montera listen enligt tillverkarens instruktioner, eller spackla fast remsan första gången ”vått i vått”.


Metallremsorna passar även bra att sätta i vinkeln mellan tak och vägg om du inte ska ha taklist. Spacklet är avsett för utspackling av tapetskarvar och skarvspackling på olika typer av skivmaterial. Det passar ockrå bra för bredspackling och skarpspackling då du vill ha en mycket slät yta.


Grovspackel är ett grovgraderat lättspackel för användning inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg