måndag 10 september 2018

Kreta karta stränder

Vi förhandlar så att du slipper. Här har vi ändå samlat några av de bästa stränderna på Kreta. Själva vägen till Elafonissi är också en upplevelse i sig, eftersom den går genom natursköna landskap. Balos strand och lagun.


På den nordvästra sidan av Kreta ligger ännu en fantastisk strand med turkost- och långgrunt vatten.

Bränningar rullar in mot sand och gulvita klippväggar. Stränderna vid Matala Hippies och sköldpaddor. Visuellt är Matala fulländat. Starta i Rethymnon och kör söderut mot Matala- stranden.


Vårt mål för dagen är Matala- stranden , en mysig turistort med fin strand och grottor att utforska. Här finns både långgrunda fina sandstränder för barnfamiljer och undangömda vikar där du kan njuta av lugn och ro. Vi tipsar om tio favoriter bland stränderna på östra och sydöstra Kreta.

Här får du som funderar på att åka till Kreta tips om stränder. Strax öster om centrumet ligger den populära sandstranden Star Beach, och kör man längre österut kommer flera små stränder på ra där det inte är lika mycket folk. Den närmaste stranden ligger en dryg kvarts promenad västerut.


Här börjar också den berömda Chaniakusten där badorterna ligger som på ett pärlband längs två mil med perfekta stränder. Det är mycket populärt att använda staden Chania som bas för dagliga utflykter till nya stränder , dramatiska bergsraviner och historiska ruiner. Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat.


Utöver de underbara stränderna som förstås är öns främsta dragplåster! Här hittar du tips om vad du kan uppleva på Kreta och var du hittar de finaste stränderna och mysigaste restaurangerna. Kartan innehåller städer, provinser, flygplatser, sevärdheter, gatunamn, avstån vägnummer, museum och regioner mm. Kartan är zoombar vilket gör att du kan zooma in på städer och vägar samt ändra och se en karta över Kreta som satellit.


Väster om hamnen ligger en stor och populär strand. Vilket Kreta passar dig bäst? Vill du ha det lugnt och barnvänligt på semestern eller letar du efter härliga stränder och många nöjen?


Eller kanske både och? Apollo har många härliga resmål på Kreta , från Kolymbari i väst till Sitia i öst. Här tipsar vi om häftiga sevärdheter och mysiga måsten.

Kreta har allt och är en favoritö för många. Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia som Knossos. Upptäck en bevarad gästfri kultur bland natursköna landskap. Här är av våra bästa tips på Kreta.


Sanden vid strandkanten är rosaskimrande av pulveriserade snäckor, och det gör att Elafonissi ser sagolik ut. Något många vill se när man är på Kreta är det antika palatset Knossos utanför Heraklion. Det är möjligt att åka dit själv men då kan du missa den spännande information som gör att besöket på Knossos blir en bra upplevelse.


Rethymnon har en lång och bred strand och det är här de flesta tillbringar sina dagar. Kretas Maldiverna eller Rosa Stranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg