onsdag 19 september 2018

Indiskt stränginstrument 5 bokstäver

Violinen är ett populärt västligt musikinstrument med vid användning inom klassisk indisk musik, särskilt Karnatakamusik. Peti eller baja - indiskt harmonium som är ett litet tangentinstrument där man spelar med en hand och pumpar luft med en bälg med den andra handen. Se även chandrakantha.


Indiskt stränginstrument 5 bokstäver

Denna lista över musikinstrument presenterar äldre och nyare musikinstrument från hela världen med vissa namnvariationer på identiska instrument. Korsord och Alfapetfantaster! Här får du hjälp direkt i Sveriges största korsordslexikon! Eller välj flygplatskoden på bokstäver.


Stationer Stadsdelar Top 1Boende Nya Boende crazy Hotell Min hotell. Sitar är ett indiskt musikinstrument, för att vara exakt stränginstrument , med en ytterst spännande konstruktion. En gitarr har sex strängar och stämskruvar på dess huvud. En sitar kan ha tre gånger så många strängar och har stämskruvar lite överallt längs greppbrädan.


Längre nedåt gatan sitter en ung tecknare i sin vitmålade etta med stränginstrument på väggen. Här finns folkliga hemsnickerier liksom de mest påkostade klaviaturer och stränginstrument från Europas forna hov. Instrumenten varierar från senaste modellen av elgitarrer i Etiopien till tusenåriga stränginstrument från Vietnam.


Jag har helt gått in en del väldigt intressanta stränginstrument. Jag har länge sneglat på instrument som Santur, Ou Sitar, Guzheng och Bulbul Tarang, och jag är väldigt sugen på att komma igång, särskilt med det sistnämnda. Vad har ni för erfarenhet av stränginstrument från öst? Välj först antalet bokstäver i ordet du söker.


Skriv sedan in de bokstäver som är kända i respektive ruta. För bokstäver som är okända lämna rutan blank eller skriv in ett frågetecken. Sök bland en massa ledtrådar och lösningsförslag på korsord123.


Sarod – Stränginstrument som förekommer mycket i indisk klassisk musik. Saz – Turkiskt tresträngat instrument. Shamisen – Japanskt tresträngat instrument med ett intressant plektrum. Sitar – Indiskt stränginstrument med komplicerad konstruktion.


Indiskt stränginstrument 5 bokstäver

En sari består av ett flera meter långt tygstycke i varierande läng men vanligtvis ligger det på , meter. Vanligaste varianten på hur man bär en sari, är när man lindar den runt sin midja med ena delen draperad över ena axeln, denna del över axeln kallar man pallu. Snyggt indiskt soffbord med två genomgående sidor. Mer information om indiskt klädesplagg.


Vi har totalt en synonym till indiskt klädesplagg, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för indiskt klädesplagg inlagda i vår databas ännu. Att laga indisk mat hemma är inte svårt! Här kan du hitta enkla recept på vegetarisk indisk och indisk -inspirerad mat och dryck.


Du kan också läsa om indiska kryddor och få tips på indiska kokböcker. Jag hoppas att du ska bli inspirerad! För att läsa mer om bloggen och mig, se menyn högst upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg