torsdag 20 september 2018

Gamla stadens torg prag

Lågpriser på hotell i Prag. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online.

Allt du vill veta om Prag. Eftersom torget är livligt och trångt är det bra att se upp för ficktjuvar som härjar i området. Tänk på att forumet är till för att sprida tips och råd om resor. Visa respekt och använd alltid en vänlig ton.


Det är inte tillåtet att göra ett inlägg i. Med Ving kan du välja mellan över spännande storstäder. Välj själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta.

Hitta billigaste resan här. Lär dig känna Prag bättre innan du reser. Sightseeing, transport, kartor etc. Fantastiska Erbjudanden i Prag. Det stora torget är trafikfritt och omgärdad av massor med sköna, historiska byggnader.


Dess historia går tillbaka till 14-hundratalet, då stadsbyggnader gradvis byggdes tillsammans till en enda byggna och rådhuset har ofta en framträdande roll i historien om Prag och den Tjeckiska staten. De tjeckiska jultraditionerna är starka, Prag en stjärna som aldrig falnar. Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda). Vladislav II grundstenen till det Nya tornet som det då kallades.


Centrala Prag består av fem stadsdelar. På den vänstra (västliga) sidan av Vltava ligger Lillsidan och Pragborgen och Hradcany. Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder. Staden förför de ˜ esta med sin skönhet, kultur, historia, shopping och inte minst sina vackra ˜ anörstråk.


Här ˚ nns något för alla intressen. Uppifrån tornet lär det vara fin utsikt över stora delar av Prag. En perfekt introduktion till Prag !

Pris ca 155:-Den gyllene staden. Vi tar spårvagnen upp till borgområdet och inleder vår promenad i kvarteren vid Strahovklostret med underbara vyer över staden. Prag har världens bäst bevarade samling av arkitektur i varierande stilar, allt från barock till kubism och gotisk stil finns runt om och många byggnader pryds av vackra väggmålningar.


Gå en spännande rundvandring och upptäck Tjeckiens huvudstad. Om du besöker Prag för första gången, och vill få en bra överblick över staden , är den här rundturen en perfekt början. Utgångspunkten för den guidade rundturen är Staroměstské náměstí, som är det viktigaste stadsdelen i den gamla stadsdelen och Týnkyrkan.


I Prag hittar du ett mysigare och mer genuint alternativ till marknaderna i Tyskland och Österrike och upplevelsen blir inte mindre sagolik av att det hela ramas in av medeltida kyrkor, vackra renässansbyggnader och gamla slott. Gamla stadens torg, Prag. Julmarknad i gamla stan i Prag. Innan jul förvandlas Prag till en äventyrs stad med stora och små marknader runtomkring. De kändaste är de som befinner sig på gamla stadens torg och det som är på Wenceslas torget , men bortsett ifrån dessa finns det också trevliga marknader på Namesti Republiky, Namesti Miru och Havelske Trziste.


Du kan promenera från Staroměstská, den närmaste tunnelbanestationen, på minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg