fredag 28 september 2018

Höns ras

En gammal storväxt hönsras. Kan väga upp till sex kg och sägs härstamma från romarna. Namnet kommer från det engelska grevskapet Dorking. Används för köttproduktion men är också en bra värpras. Man har också avlat fram en dvärgversion.


Höns ras

En lugn ras med ruvlust som lätt blir tam, men kan vara känsliga för kyla och väta. Den har fått sitt namn från området där den avlades fram, i närheten av byarna Faverolle och Houdan. De ligger i nordöstra Frankrike, utanför Paris. Kombinationsras är en hönsras som framavlats för både hög kötthalt och goda värpegenskaper. Handel med kyckling och höns.


Kycklingar föds framför allt upp för köttets skull. Dessa kycklingar kallas gödkycklingar, slaktkycklingar eller broiler. Hönsraser - Lista - Det finns många olika höns i världen. Här kommer en sammanställning av hönsraser! Brahmahöns (Brahmaputrahöns), är en tung hönsras , med omtvistat ursprung.


Det har bland annat hävdats att rasen kommit från Indien och området kring floden Brahmaputra, men även att rasen skulle stamma från Kina. Det har aldrig funnits vilda höns i vår del av världen. Tamhönsens vilda ursprungsart är den röda djungelhöna Gallus gallus, först tämjd i Indien för ca.


Den helsvarta hönsrasen Ayman Cemani är ovanlig i Sverige men fler och fler börjar få upp ögonen för de vackra hönsen och de gör succé på nätet bland. Enstaka röda fjädrar på tuppen tyder på anlag för guld och är fel. Tupparna i silvervarianten kan få gul anstrykning i sadel, vingbåge och hals.


Höns ras

Svenska kulturhönsföreningen för arvet efter Martin Silverudd vidare genom att återskapa och bevara hans raser och andra produktiva raser av fjäderfän i stambok. Det finns förvisso en hönsras vid namn Kochin (eller stor kochin), men dessa har inget gemensamt med dvärgkochin förutom möjligtvis delar av utseendet - och namnet. Dvärgkochins är små, rikt befjädrade höns. Det är en lågställd hönsras med bred kompakt kropp med djupt framparti.


Lätt hönsras - dessa är framavlade för äggproduktion, äter måttligt, värper mycket, ruvar sällan, smäckra lite mindre höns , börjar värpa tidigt, har ett mycket livligt tempermaent, ger inget störra köttutbyte vid slakt. En kombinationsras, som både växer bra och lägger många ägg. Wyandotter lägger rosafärgade ägg. Broby Hönsgård har höns till salu.


Höns ras

Många höns säljes som producerar bra ägg. Hej Vad roligt att läsa en recension av boken :) Ja, den är tyvärr slutsåld och jag börjar fundera på att kolla upp möjligheterna att göra ett eget tryck av den. Faverolle är en tung hönsras från Frankrike, uppkallad efter byn Faverolle som ligger utanför Paris. Faverolle har många goda egenskaper, som att både vara en bra värpras och en bra köttras.


Rasen förekommer i flera färgvarianter. Ett kännetecken för rasen är dess fylliga skägg. Hönsen och katten Pumpan delar på lite matrester. Vad innebär det egentligen att ha höns ? Vart gör man av all hönsbajs?


Vi har spekulerat mycket, om när dom ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg