måndag 24 september 2018

Dinosauriernas tid del 1

Dinosauriernas tid del 1

Detta är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Serien har återskapat tidsepoken då dessa förhistoriska jättar regerade vår planet, i sina rätta element. En kombination av klassisk naturhistorisk teknik, modern datateknik och de senaste arkeologiska fynden blåser liv i det mystiska och spännande kring denna tid. Dinosauriernas planet.


Brittisk dokumentärserie. Dokumentärserie i tre delar om när dinosaurierna härskade på jorden. DINOSAURIERNAS TID är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Enligt Guinness rekordbok är serien den per minut dyraste dokumentärserien som producerats.


Kenneth Branagh var berättarröst när serien visades på BBC. En sevärd utställning för alla som bor i Stockholmsregionen. På senare tid har man hittat dinosaurier med bevarade fjädrar bland såväl dromeosauriderna som andra coelurosaurier. Dessa fynd ansågs tidigare vara det dittills starkaste beviset på att fåglarna är ättlingar till dinosaurierna. De senaste fynden av befjädrade dinosaurier visar att några äkta dinosaurier trots allt kanske kunde flyga.


Dinosauriernas tid del 1

Galapagos orädda djur - Avsnitt 1. Med sina långa taggar på ryggen ser den ut som en skräckinjagande dinosaurie. Precis som alla sälar och sjöfåglar. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio.


Yle Arenan erbjuder radio- och tv-program. Tack vare naturhistorisk forskning, modern datateknik och nya arkeologiska fynd har man lyckats återskapa den tid då jätteödlorna vandrade på jorden. Så här har du aldrig tidigare upplevt dinosauriernas tid ! Stora boken om dinosaurier är. Triceratops och de andra. Den del dinosaurier har å andra sidan hade stora svansar som man lätt kan jämföra med ett ceder träd.


Dinosauriernas tid del 1

Nästan varje forntida civilisation har någon slags jätte reptil kreatur. Hällristningar, arkeologiska konstverk och även små lerfigurer som hittats i Nord Amerika liknar moderna bilder av dinosaurier. Det går inte att veta exakt hur många dinosauriearter som har existerat på jorden. Vi lär oss hela tiden mer om dinosauriernas värld och vi har samlat mängder av kunskap om urtidens jättar åt dig. Kursen är en introduktion till jordens och livets utveckling med utgångspunkt från den tid då dinosaurierna härskade.


Evolutionen av dinosaurier och andra ryggradsdjur täcks liksom dinosauriernas undergång. Demonstrationer hålls på Evolutionsmuseum som har Nordens största samling av fossil från dinosaurier och gigantiska reptiler. Objektiva prisjämförelser. Gå till gamla Prisjakt.


Det är den höftstrukturen som gör dem till dinosaurier – och det anatomiska särdraget delar de med dagens fåglar. En del menar att det var hans dagböcker och fotografier som inspirerade den kände brittiske författaren sir Arthur Conan Doyle att skriva romanen En försvunnen värl som handlar om en mytologisk värld med ”apmänniskor” och dinosaurier som överlevt in i modern tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg