fredag 7 september 2018

Ebay kina

Ebay kina

Shop eBay China Stores. Enjoy Free Shipping Worldwide! Alibaba är dock inget litet kinesiskt pluttföretag utan Kinas största ehandlare som i år räknar med att sälja för mer än vad amerikanska Amazon och eBay gör tillsammans. Det är så oerhört kul när de små gula kuverten från (oftast) Kina kommer och man får packa upp dem.


Väntan har ibland varit så lång att man glömt bort vad man beställt, så det blir rena julafton. Det här kommer att handla om att handla på eBay. Det finns andra likartade sajter som AliExpress (Alibaba för privatpersoner) och Wish.


Igår beställde jag lite småsaker från ebay. Kina och Hongkong och kostade 5-kr styck. Jag hörde idag att man kan få tullavgift från posten på 1kr. Behöver jag oroa mig för det?


Ebay kina

Hur kan jag undvika det? Det är enkelt, billigt och roligt och därför handlar jag från eBay så mycket jag bara kan. När du handlar via eBay så är det vanligtvis från USA eller Kina du handlar ifrån, det mesta från USA är billigare än i Sverige plus att om dollarn är låg så kan du verkligen fynda.


Många tillverkare i Kina , samt deras fraktbolag, har ingen aning om hur exempelvis tullvärdet skall specificeras inom EU. Många vet inte heller vilka dokument som krävs. Således är det alltid bäst att jobba med ett lokalt, gärna svenskt, fraktbolag som kan svara på frågor och har en högre grad av ansvar för att det blir rätt.


Detta enligt nya direktiv från Tullverket, efter att det beslutats att det blir Postnord som får ansvaret att kräva ut moms på Kina -paketen. På Ebay och i vissa andra e-butiker kan du också betala med Paypal. Du sätter då in pengar på ditt Paypalkonto och överför därifrån till säljarens Paypalkonto med e-postadressen som identifierare. Processen är väldigt smidig, och säljare och köpare slipper avslöja varandras bankkonton för varandra.


Trots en kraftig tillväxt på den kinesiska marknaden för internetauktioner har den amerikanska bjässens satsning i mittens rike fallerat. Nu stängs den kinesiska siten men Ebay kommer i samarbete med en kinesisk konkurrent fortsätta vara verksamt i landet under annat namn. Det skriver Wall Street Journal. Dock är den sidan väldigt begränsad jämfört med kina -sidan. Förutom att lansera ett nytt eBay i Sverige har man även öppnat upp liknande sajter i Tjeckien, Danmark och Ryssland.


Bay äger även den svenska autions-sajten Tradera men hur man tänker runt denna nämns inte. Att de två borde smälta ihop förr eller senare är väl ingen direkt okvalificerad gissning. Jag har köpt åtminstone ett femtiotal saker från Hong Kong och Kina på eBay , de dyraste grejerna har varit objektiv för ett par tusen styck, och har i princip aldrig råkat ut för att grejerna har fastnat i tullen.


Om du är sugen på att tjäna lite extra kan du börja sälja prylar från Kina. Via sajter som Ebay och Blocket kan även företagare sälja grejer. Via Alibaba hittar du leverantörerna och gör dina.


Ebay kina

Men nu skärps reglerna ordentligt. Från och med mars kommer alla postförsändelser med ett deklarerat värde att momsbeläggas från första kronan. Det finns många sajter som säljer prylar direkt från Kina , ofta direkt från tillverkarna. Vi kan inte gå igenom en lista med alla, så vi har valt ut tre vi dels har personlig erfarenhet av och som dessutom har relativt höga omdömen på Trust Pilot.


Wish Den hetaste av Kinatjänsterna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg