fredag 21 september 2018

God whiskey systembolaget

Vi förhandlar så att du slipper. Whisky finns ju i alla smak- och prisklasser, och även om det ofta kan bli ganska dyrt finns det gott om fynd i en plånboksvänligare prisklass. Här bjuder Allt om Vins expert Andreas Grube på bra val - alla under 3kronor.


Tio i topp blended whisky. De tio mest sålda blended whiskies på Systembolaget under januari-juni i år. Lord Calvert, Kanada (528), 2kronor - 558.

Hemsk kemisk arom (spolarvätska), skarp tom eftersmak, men god smak. Omdöme: Riktigt härlig whisky , som lagrats både på bourbon- och sherryfat och som kombinerar mild rondör med rejält kryddbett. Gott om apelsinskal, honung, vanilj, choklad och lite rostade hasselnötter i doft och smak. Väldigt bra för priset.


Men också gott om chokla kakao, lakrits och nötter. Highland Park Years (nr 43 7kr) En av mina absoluta whiskyfavoriter. Den här bjuder på en snygg och väldigt nyanserad rökighet, tillsammans med bra tyngd i form av kakao, honung och torkad tropisk frukt. Just nu finns många nya whisky på bolaget – här är de bästa.


Cafés Andreas Grube listar sju sorter du inte får missa.

Prisvärda whiskies på Systembolaget Här nedan presenterar jag tio whiskies som jag tycker är bland de mest prisvärda i det ordinarie sortimentet på Systembolaget. Exklusiva utgåvor av sherryfatlagringar fortsätter också trilla in på Systembolagets sortiment. Det verkar kort och gott bli ett riktigt spännande år för den som är ute efter ordentliga smak- och doftupplevelser i whisky. Sök bland alla drycker i vårt sortiment. Vi har stort utbud inom vin, öl, sprit och alkoholfritt.


Du kan även få personliga och skräddarsydda råd om vad som. Nougat är ett framträdande inslag under näsan. Med några droppar vatten frigörs citrusfrukter. Så, vilken är då den bästa whiskyn på Systembolaget ? Detta är så klart främst en fråga om personlig smak. Förhoppningsvis skall någon av dem passa just dig!


Vi bad nestorn Henrik Aflodfal, mannen bakom whisky -VM, att utse Systembolagets absoluta höjdare i sex kategorier. Det växte – till den enda whiskyguiden du behöver. På köpet fick vi en massa värdefulla whiskytips, idéer till provningar och tre whiskybloggares bästa tips. Vi får också lära oss mer om de hippa svenska whiskymärkena. Dena buteljering är som namnet antyder en år gammal whisky från Laphroaig och det betyder förstås att vi pratar rök.


Rökdoften är påtaglig men snäll och man hittar även lite friskare toner. Mottagaren utses av professuren i klinisk alkoholforskning vid Lunds universitet, en forskartjänst som Systembolaget delfinansierar. När vi presenterade topplistan över mest sålda whisky i Sverige så var intresset stort.

Många förvånades och känslor rördes upp över att blended säljer överlägset mest jämfört med single malt. Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Under andra kvartalet var ökningen procent.


Stödet för Systembolaget fortsätter att öka och är nu större än någonsin enligt SIFO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg