torsdag 6 september 2018

Bra kompis övningar förskolan

Kopieringsunderlag Två kompisar står och pratar. En tredje kompis kommer fram till dem och frågar: Får jag vara med? Tre kompisar spelar fotboll. En kompis missar bollen, ramlar och får ett skrubbsår på knät.


Fyra kompisar leker en lek. Gör inte som jag En tvärtomlek som är lämplig som paus på en lektion. View (Det osynliga) Rutfältet: En samarbetsövning som kräver. Många strukturer som är bra för kunskapsdelning och fördjupning av förståelse kan också vara fantastiskt bra att använda just för att jobba ihop en grupp och skapa detta klassrumsklimat vi eftersträvar – vare sig det är en nyskapad grupp eller en grupp som inte riktigt fått till det.


Nedan följer exempel på hur du kan använda. Befria din kompis Varje barn har en ärtpåse på huvudet och alla får gå, springa runt, framåt, bakåt eller krypa på alla fyra. Om man tappar sin ärtpåse, blir man förstena en kompis som fortfarande har sin ärtpåse på huvudet kan befria genom att plocka upp ärtpåsen från golvet och lägga tillbaka den på kompisens huvud. Jag är en bra kompis Barnen kan samlas framför solen och tillsammans kan vi till exempel tala om hur en bra kompis Inget barn ska i förskolan utsättas för diskriminering på.


Bra kompis övningar förskolan

Hur är man en bra kompis på förskolan. Obegripliga småbarnslekar, de kallade honom för stockholmare och nollåtta. Julius vill förklara att Elena är rolig och.


Eleverna ska sedan gå runt stolarna när musiken är på och när du stänger av musiken ska alla elever upp på stolarna. Du som leder övningen tar bort en eller två stolar per omgång utan att någon elev åker ut. Ja, det är bra att ha en kompis för då behöver man inte känna sig ensam.


Jag har flera kompisar , det tror jag att ni också har här på förskolan , säger Maritha Larsson. Hon fortsätter att läsa. Den lille mannen i boken får så småningom en egen kompis , en glad hund. Kompisboken ska dels få varje elev att tänka positivt om andra, dels bidra till att den som får tillbaks sin bok känner sig stärkt av att se vad kompisarna tycker att man är bra på.


Om något barn inte vill ha massage så behöver hen inte vara me det går också bra att titta på, att göra vädermassagen på sina egna armar eller att bara massera någon annan och inte själv få massage. Berätta att den som ska massera har öron i händerna. Malte Hallquist föreläser om allas lika värde och hur man är en bra kompis. Varje skola har dessutom ett eget program med övningar , lekar, samtal och pyssel.


På Bodaskolan har eleverna många kloka tankar om vad som är en bra kompis. Hur ska en bra kompis vara? Hur känns det när du mår bra i kroppen?


Temat Livsstil och Hälsa handlar om att upptäcka hur vi ska leva för att må bra i samspel med varandra och vår miljö. Skadeverkningarna av tobak är överdrivna. Det är bra om man får smaka alkohol hemma.


Emy Jonsson, Albin Bergström, Oskar Andersson, Lovisa Dahl, Hanna Stolpe och Axel Harrysson tycker att en kompis ska vara snäll, hjälpsam och någon som man har roligt tillsammans med. En bra kompis är någon som man kan lita på i alla lägen och som man vet kan bevara ens hemligheter”, säger Hanna. Det betyder att händerna kan lyssna. Förklara att det är den som blir bakad som bestämmer och att det är viktigt att barnen kollar av med sin kompis om det känns bra eller om de vill ha det på något annat sätt. Be också barnen säga till om det inte känns bra.


Under vår kompisvecka väljer vi att lägga extra focus på detta och samtalar mycket med barnen om olika kompisfrågor och hur man är en bra kompis. Den här övningen riktar barnets fokus mot de egna värderingarna. Obs att gruppen måste vara trygg för att övningen ska fungera bra. För de allra yngsta kan det vara bra att ha en pedagog bredvid sig när man är björn och när det är nytt och främmande. Låt barnen sitta i ring, med ryggen mot varandra, blundande.


Bra kompis övningar förskolan

Skogsbrynets förskola har inskrivet i sin arbetsplan att man ska stimulera barns empatiska förmåga och sträva efter en miljö, Skogsbrynets förskola i Borgholm har Thimmie, Erjona, Saga och deras kompisar själva bestämt hur avdelning Röd ska bli en plats där alla kan trivas, ha roligt och känna sig trygga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg