torsdag 7 december 2017

Nhl bästa målvakt genom tiderna

Här hittar du även tabeller för hela serien. Vem är den bästa centern i NHL ? Forwarden, målvakten och målskytten? Vilken tränare skötte sig bäst?


Vilka spelare får vi höra mycket mer av under nästa säsong? Och vilka är de bästa Stanley Cup-vinnande lagen genom alla tider ?

Branschtidningen The Hockey News har i ett specialnummer rankat de 1bästa målvakterna i NHL genom tiderna. På sin 35-årsdag – i Boston – tog New York Rangers målvakt sin 403:e NHL -seger och är nu topp tio genom tiderna. Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna är Nicklas Lidström. OS-gul VM-guld och fyrfaldig Stanley Cup-mästare, samt sju gånger på tio år utsedd till NHL :s bästa back.


All Star-spelare genom tiderna All Star-helgen har sett olika, men ändå lika, ut väldigt länge av Sixten Funqvist. Varje säsong fick varje lag mötas två gånger hemma och två gånger borta. Det bästa laget från den första hälften av säsongen fick möta det bästa laget från den andra hälften i NHL -finalen och fick slåss om Stanley Cup-pokalen.


I en stor omröstning som hockeysverige. Henke Lundqist, Rangers - är han den bäste svenske målvakten i NHL genom tiderna Han är tvåfaldig Stanley Cup-mästare och har vid hela sex tillfällen tilldelats Vezina Trophy som NHL :s bästa målvakt.

Svenskar i NHL har funnits sedan Gustav Gus Forslund spelade i dåvarande Ottawa Senators säsongen Viking Award. NHL firar 1år och i samband med helgens allstar-event i Los Angeles passade ligan på att utse de 1bästa spelarna som tagit skridskoskär i en NHL -rink genom alla de år som passerat. Fyra svenskar tog plats på listan som inte är en ranking, utan en hedersbetygelse.


Att Tuukka Rask finns högst upp – som den NHL - målvakt med bästa räddningsprocenten genom tiderna – är däremot något som får en att gnugga ögonen ett par gånger om. Old School NHL – Patrick Roy. Han vann Stanley Cup fyra gånger under sin karriär och har gått till historien som en av NHL :s bästa målvakter genom tiderna. Vi pratar naturligtvis om legendaren Patrick Roy. I dag får ni bekanta er med den 46-årige kanadensaren som profileras av Ronnie Johansson i hockeysverige.


Kommentar: Åkte över tidigt, sett till den tid den begav sig, och satsade allt på att bli NHL - målvakt. Han var då hela NHL :s bästa målvakt och en stor del i att Philadelphia vann grundserien och gick till Stanley Cup-final. Finalen förlorades mot ett fantastiskt Edmonton. De fem bästa målvakterna i Tre Kronor genom tiderna. Världens genom tiderna bästa back enligt många – Nicklas Lidström, fostrad i Västerås, har en meritlista som är svår att matcha.


Samtidigt fullföljs det femte årtiondet med europeiska spelare i världens bästa liga. Kaapo Kakko till en liga som kryllar av europeiska spelare. Här en titt på NHL :s fem ”europeiska” decennier. Hockey är en fantastiskt rolig sport att kolla på och sveriges absolut bästa spelare genom tiderna är flera.


Det finns inte så många sporter i världen som har så många duktiga och kända ansikten som just ishockey.

Finns nu även på Apple TV! Denna lista gjordes av tidningen The Hockey News tillsammans med experter med spelarbakgrund i NHL , eller journalistisk bakgrund. Han tog sin 454:e seger i NHL när New York Rangers besegrade topplaget Washington med 4-och Henke klättrade med vinsten upp på delad femteplats i målvaktsligan genom tiderna. Vad har då dessa kort gemensamt? Baserat på en lista från Bleacher Report sammanfattar vi här de mest värdefulla hockeykorten genom tiderna.


Henrik Lundqvist, 3 nådde en ny milstolpe i NHL i natt, svensk tid. Klicka vidare för att ta reda på vilka som är de stora och värdefulla namnen. Men det lär bli en lång konflikt och det kommer inte att handla om en strejk, utan en lockout från ägarnas sida. Spelarna har inte mycket att strejka för.


Så den tidigare frågan om Tommy Salo. Världens bästa målvakt genom tiderna , Lev Yashin, tillbringade som så många andra gamla Sovjetiska idrottshjältar hela proffskarriären i hemlandet. I hela år höll han rent mellan stolparna i Dynamo Moskva, och med landslaget hann han med tre VM-turneringar.


Den enda målvakt som någonsin tilldelats Ballon d’Or.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg