onsdag 27 december 2017

Konfliktsökande beteende

Hon låter som om hon har en aning psykopatiska och narcisstiska drag i sin karaktär. Om hennes beteende är normalt i medicinskt mening vet jag inte men personligen tycker jag hon verkar sjuk i huvudet. Hade själv en exakt likadan kollega.


Hon fick alla på avdelningen sjukskrivna tillslut. Det värsta du kan göra är att bli defensiv. Detta ger personen ytterligare makt, förklarar Deep Patel.


Vänd uppmärksamheten mot den andra personen och ställ motfrågor, så som vad deras problem är med ditt beteende. Bara du har kontroll över din egen lycka Om någon går dig på nerverna är det svårt att se den större bilden. Humöret är oberäkneligt och föränderligt. Det är vanligt med affektutbrott och en oförmåga att kontrollera de våldsamma reaktionerna. Och undviker de till varje pris.


Sen finns det de som är livrädda för sin egen ångest och bara vill få ut den, förekomma den. Människors beteenden har alltid med de själva att göra, vi väljer hur vi ska bete oss som ett resultat av den personlighet vi byggt upp och inte på situationen i sig speciellt mycket. Exempel på absurt beteende för avledningar vid oro och utåtagerande. Planera för att gå med och hjälpa individen med destruktivt beteende innan hen blir destruktiv. Kasta en kudde, ta fram överkast och sängkläder och kasta på golvet, hälla ut vatten på golvet.


Agera på ett konstigt sätt vid rätt tid. Personer med borderline kan vara känsliga för händelser eller beteenden som för friska individer anses vara småsaker. Exempelvis kan en person med borderline bli arg eller må dåligt över mindre separationer, såsom semestrar, arbetsresor, eller liknande, om det innebär att de separeras från dem som de står nära.


Personer som är konfliktberoende är experter på att sprida rykten och kritisera. De använder dominans, förödmjukelse och kränkande språk samt beteende. De har inget motstånd till frustration och är skuldsökare. De som är beroende av konflikter tolererar inte att saker inte går som de väntat eller planerat. Det kan också vara kollegor som har ett starkt behov av att arbetet ska göras på ett visst bestämt sätt och som vakar över att det också sker.


Bakom detta beteende finns ibland en föreställning om att det blir kaos om inte en ansvarig person övervakar att allt görs på rätt sätt. Ifrågasättandet gör att de positiva känslorna försvinner, medan de negativa känslorna förstärks. Den här typen av beteende leder till att personer i din omgivning antingen stänger av sina känslor i din närhet - och distanserar sig från dig - eller blir agressiva och konfliktsökande.


Konfliktsökande beteende

Hur ska man hantera ett barn med aggressivt socialt beteende ? En del befinner sig i en social situation som behöver åtgärdas omedelbart, med föräldrar som inte förmår att ta hand om sitt barn på grund av att de själva mår dåligt. Det finns inget recept som passar alla barn. Det här är åren mellan barndom och tonår.


Barnet kräver mer frihet och självständighet, vill bestämma mer. Kompisarna blir allt viktigare. Fokus på utmanande och utåtagerande beteende. De tror även att persoerna runt omtycker likadant om dem.


Personen har ett konfliktsökande beteende speciellt när deras impulsivitet hindras. De kan höra röster som kommenterar deras beteende. Ditt svar till min replik angående din omognad var ju ganska hetsigt.


Hunden får aldrig hälsa vid dörr utan får vänta vid en gavel etc, och när den väl hälsar ska det vara avdramatiserat och främmande ska helst ignorera hunden och är hunden upp i ansiktet plockar ägaren ner hunden, för sånt är bara obödigt konfliktsökande. Min Jack var liknande, förutom att han inte var såpass arg. Till vardags är han otroligt ömsint och kärleksfull.


Han är omtyckt av alla och han uppfattas som snäll, lugn och ödmjuk. När han får sitt dåliga beteende mot mig brukar jag säga att det där skulle du aldrig göra mot någon annan än mig och att de i din omgivning skulle bara veta hur du är hemma och de skulle bli chockade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg