tisdag 5 december 2017

Oriental katt

Funderar du på att skaffa dig en egen katt inom våra raser? Du har just tagit första steget mot ett härligt, kattligt liv! Att äga en siames, oriental , balines berikar sannerligen ens liv, och gör det både mer fartfyllt och fullt av gos och mys.


Vår webbsida innehåller intressanta artiklar,. I går var vi på DÄKs kattutställning.

Mycket trevlig dag med många goa kattmänniskor. Goliat och Glittra var anmälda till igår och båda skötte sig mycket bra. De fick sina första cert med bra bedömningar.


Har dock tyvärr svårt att tyda bedömningarna men minns att de sa massa bra saker. Våran peterbaldhona, Lejonhjärtas Rakel Rosalie PBD f och nästan naken, behöver ett foderhem som är lugnt och stilla med bara några få katter. Hon är väldigt kärleksfull men försiktig av sig.


Klicka på länken för att se betydelser av oriental på synonymer. Storlek: Siameser varierar i storlek, men det är en så kallad mellanstor katt som brukar väga mellan och kg.

Hanar blir något större än honor. Det är en stor skillnad på hur en modern siames ser ut idag till skillnad från äldre varianter. Den moderna siamesen har större öron, mer kilformat nosparti och längre, slankare kropp. Pälsen kan vara både kort och lång och katten kan ha över 3färger och mönster. Katten kan bli mycket tillgiven sina människor varför tidig socialisation rekommenderas för katten.


De tröttnar inte på att vara pratsamma och. Det finns katter som blivit över år gamla. Generna spelar naturligtvis en stor roll över hur gammal en katt blir, men även den yttre miljön är en viktig faktor. Katter finns i oändliga variationer av färger och mönster. Bland de orientaliska raserna har vi allt från brunmaskade siameser till fawnsilverpottade orientaler med vitt.


Trots detta kan vi säga att alla katter egentligen bara har två grundläggande anlag för färg – rött och svart. Oriental är aktiv och livlig. Siames är en utåtrikta mycket sällskaplig och talför katt , som med sitt karaktäristiska djupa röstläge ”talar” med bestämd stämma. Den trivs bäst om den, utöver människan, har andra katter omkring sig.


Det är en elegant formad katt , med slank tubformad kropp och höga ben. Välkommen till Siameslinjen! Kattklubben med de orientaliska raserna i fokus men öppen för alla kattfantaster oavsett vilken fyrfota vän som delar just ditt liv.

För att citera Leonardo da Vinci: Anche il più piccolo dei felini, il gatto, è un capolavoro, vilket kan översättas till: Minsta lilla katt är ett mästerverk. När du inte är runt, kommer katten utforska. De är kända för att öppna lådor och dörrar hamnar i något som inte hundra procent katt säkras. Denna ras av katt behöver mycket uppmärksamhet för att stanna lycklig. Biologiskt korrekta ORIJEN representerar en ny standard för utfordring av hundar och katter enligt deras evolutionära anpassning till en kost rik på färskt och varierat kött och protein.


ORIJEN har ett oöverträffat innehåll från frigående fågel, hela redeslagda ägg, hel vildfångad fisk och gårdsuppfött kött. Nåja, den viktigaste egenskapen sitter förstås inte i hur mycket katten hårar utan i huvudet på den. Hur den är att leva med. Men hårigheten är en faktor som jag tidigare inte ens reflekterat över när jag valt (så mycket jag nu valt, de flesta har liksom ramlat över mig;)) katt , så den känns ändå viktig till nästa katt.


RABBINENS KATT är en musik- och dockteaterföreställning om en katt som börjar prata och konsekvenserna det får. Föreställningen handlar om att se saker ur nya perspektiv, om olika sätt att förhålla sig till tradition och religion, om längtan efter frihet, om vänskap och om ordets makt. Jag vill att andra ska få uppleva känslan som en pratglad och underbart tillgiven katt ger. Har du några frågor eller är intresserad av mina katter är det bara att ringa eller mejla. Just nu har vi lediga kattungar.


Vi brukar inte hinna presentera kattungarna här på vår hemsida, så ta gärna kontakt via e-post.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg