onsdag 13 december 2017

Mallorcas bästa stränder

Agoda exklusiva hotellerbjudanden. Upp till rabatt, boka nu! Hitta billiga sista minut flyg NU - och njuta av soliga Spanienl ! Barnfamiljer uppskattar även det grunda vattnet, med svag lutning ner i havet.


Mallorcas bästa stränder

Stränderna på denna sidan av ön består därför mestadels av vikar och klippstränder. En perfekt strand för dig som vill bo i Palma men ändå kunna promenera till stranden. Den ligger cirka en kilometer västerut mot flygplatsen från katedralen. Platja de Can Pere är ganska nyanlagd och ligger nära El Molinar.


Som om det inte vore nog finns det mängder av lekplatser, caféer, butiker och annat runtom. Drygt en kilometer finkornig sand och långgrunt gör även denna strand till en riktig familjefavorit. Här finns förstås en strandpromena proppfylld med fik och barer.


Resmålet har även restauranger, barer, diskon, butiker och fina promenadstråk. De olika orterna skiljer sig mycket åt, så se till att välja den ort som passar er bäst! De bästa stränderna är oexploaterade och ligger gömda mellan klippor eller sanddyner, till och med i juli och augusti hittar vi folktomma stränder bara en timmes bilresa från Palma. En av osakerna trumfar alla andra: öns vackras kust. Det är en bevarad naturstrand och här är vackert, rofyllt och magiskt.


Mallorca har allt man kan önska sig! Jag har varit där och här har jag samlat ihop mina bästa tips, inklusive rekommenderade hotell, restauranger, sevärdheter, stränder , vart det är bäst att bo, priser, hur man tar sig runt och mycket mer! Och fortfarande lockar denna lilla varierade Medelhavsö.


Mallorcas bästa stränder

Anledningen är några av Europas allra finaste stränder. När familj och vänner från Sverige är på besök brukar jag tipsa dem om att utforska öns finaste stränder för att koppla av och njuta av den underbart vackra miljön berättar Sara. SvD tipsar om de bästa.


Denna strand omges av klippor och träd. Utanför stranden är det vanligt att många småbåtar ligger för ankar. Alcanada ligger en bit från de huvudskaliga turiststråken och här saknas det mesta av strandutbudet som finns på de andra stränderna i Alcudia.


Mallorcas bästa stränder

Vi förhandlar så att du slipper. Barnvänliga stränder , romantiska stränder , naturstränder eller pulserande stadsstränder. Den cirka meter långa stranden ligger omgiven av höga klippor, och det extremt klara vattnet gör platsen extremt bra för snorkling. Men för upplevelsen krävs en rejäl promenad.


Stranden Cala Formentor. Cala Mayor är perfekt för den som vill bo vid stranden men ändå ha nära till stadens puls. Hög standard och en fin, trevlig strand gör den till en.


Men vilken strand är egentligen bäst i det tapasälskande landet? Tripadvisor har låtit sina läsare kora tio-i-topp. Playa de Ses Illetes (Formentera) Formentera beskrivs som Balearernas vackraste ö. Njut av utsikten från terrassen på klipphällen och beställ det bästa från dagens fångst, tillagad av den tredje generationen ur fiskefamiljen March.


Pris middag med vin: 2kronor och uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg