tisdag 12 december 2017

Filippinerna spanska

Spara upp till med Agoda! I kriget mellan Spanien och USA, Spanien förlorade Kuba,. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Filippinerna styrdes från Nya Spanien tills Mexiko blev självständigt.

Andra stora språk är Cebuano och Ilocano. Totalt sett finns över 7språk och. Till en början hade rebellerna framgångar i striderna men efterhand fick den spanska armén övertaget. Landet har i över år kämpat med kommunistiska uppror i norr och muslimska separatister i södra delarna av landet.


I de spanska städerna utbröt det uppror som krävde att kungen skulle hålla sig med spanska rådgivare och föra en politik som gynnade spanska intressen. Den franske kungen anföll de spanska besittningarna i Italien men de spanska trupperna lyckades otroligt nog ta den franske kungen tillfånga. Mexico är den folkrikaste spanskspråkiga nationen.


Medan spanjorerna erövrade de norra delarna av landet och spred den romersk-katolska tron, lyckades de aldrig riktigt ta kontroll över de södra, muslimska delarna.

Det var den spanska upptäcktsresanden Ruy Lopez de Villalobos som bestämde namnet. Det är också därför vissa ord och efternamn är av spansk härkomst. Under den spanska kolonialtiden var det vanligt att den katolska kyrkan hade skolor för traktens barn. I sjuårskriget mellan Frankrike och Storbritannien valde Spanien att stödja Frankrike.


Spanska är ett romanskt språk som används mest. USA har dock behållit sitt grepp om landet, både ekonomiskt och politiskt. Ja vi börjar väl där, med religionen. Det finns många vackra gamla kyrkor kvar sedan den spanska kolonialtiden.


Båtar o flyg kan plötsligt vara inställda. Ett ganska dramatiskt land många gånger sina naturkrafter. Framförallt träffar du spansktalande i Spanien och Latinamerika, men även i USA finns idag omkring miljoner spansktalande. I Sverige kan du höra spanska på gatan framför allt i alla större städer.


Idag har Clark Freeport och Special Economic Zone gjort området till centrum för affärsliv, industri, luftfart, utbildning och turism. Engelskan är det enda gemensamma språket i detta lan där man talar inhemska austronesiska språk. Ett monument med Legazpi och Sikatuna ligger längs vägen. Apo Island med över 6fiskarter och mer än 4arter av koraller dokumenterade.


Batanes till sydligaste Tawi-Tawi.

Faktum är att många människor, gator och städer har spanska namn. Många festivaler i hela landet bevara kulturella traditioner såsom folkdans. Religion, mat, språk och arkitektur.


Främst för att det finns så mycket sevärt som än så länge inte hamnat på ytan i turistböcker och hemsidor. Inledning FILIPPINERNA SKULLE LIKA GÄRNA kunna vara 8små, små självständiga länder som låg mitt ute i havet - mellan Sydkinesiska havet, Celebessjön och Stilla Havet. Landet har mycket att bjuda på och dessutom ett bra prisläge, och sntalet bokningar inför julens och nyårshelgens utlandssemestrar ökar med procent.


Det är alltid lika roligt att få presentera det bästa som gjorts när det gäller inspelningar av Världsmusik. Då landet tidigare har koloniserats är kulturen en spännande mix med asiatiska, spanska och amerikanska inslag. Dessutom finns många spännande museer i staden.


Staden ligger vackert vid den stora viken Manila Bay och en stor del av livet i Manila kretsar kring den jättelika hamnen. Stadens mest sevärda stadsdelar är Chinatown och den historiska stadskärnan Intramuros med dess imponerande stadsmur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg