onsdag 13 december 2017

Festklädsel män

Vi älskar att gå på fest. Bäst av allt är kanske trots allt att få välja outfit. När det vankas party väljer vi festkläder med omsorg. Här kan man tillåta sig att vara lite mer vågad än till vardags, även om vi tycker att det funkar med basplaggen även här. I friluftssammanhang, till exempel om man skall gå på hajk, kan helt andra klädrekommendationer förekomma.


I kristna kyrkor skall män och pojkar vara barhuvade. Då väljer gästen det man tycker om och trivs att bära. Men enbart det faktum att det på något vis angivits ett råd om klädsel gör att man bör tänka lite bättre än vardag. Vid begravning undviker man skarpa färger som rött, grönt eller lila. Trots valfriheten bör det vid begravning vara diskreta färger.


Dusch, hårstyling, make-up och noggrannt utvald festklädsel till tonerna av dansmusik från stereon. Brudparet har säkert i sin inbjudan angett vilken sorts festklädsel som gäller och för dig som gäst är det viktigt att klä sig enligt deras önskemål. Männen är klädda i smoking, vit kavaj.


Svar: Begreppet ” festklädsel ” existerar inte som klädkod. Så då förefaller en aftonklänning, i svalt och skönt material, vara tänkbart. I kategorin Smycken för män hittar du ett brett urval av stiliga smycken: lämpliga smycken för män för en avslappnad och fri klädsel samt även för festklädsel. Om mannen bär jackett, kan man som kvinna bära hatt.


På sommaren kan man även bära en vit smoking. Man kan visa det på andra sätt, med snitt, material och kombinationer, säger Katarina Althin och tillägger: – Mia Parnevik är ju en härlig person som vi nu också har fått se i tv-programmet. Smokingjackan är svart, mörkblå eller mörkgrå. Men just i det fallet så kommer man nästan inte ihåg klänningen utan bara dekolletaget.


Festklädsel män

Till Kavaj kan man bära slips eller fluga. En väst fungerar till Kavaj, men det är inget krav. Detta är är inget krav. Låt den nedersta knappen på västen vara oknäppt. Då sitter västen snyggare när man sätter sig ned.


Strumpor i byxans färg. Livrem i färg som skorna. Precis som herrar kan bära mörk kostym när det står kavaj som klädko så går det bra för kvinnor att ha mörk kostymklänning. Vill man att gästerna ska komma i mörk kostym är det bäst att skriva ut det på inbjudan.


Folkdräkt i festversion kan användas vid alla bröllop och stora kalas. Både av brudpar och gäster. Oberoende av vad som står på inbjudningskortet. Inför årets festsäsong med alla jul- och nyårsfester kommer här exempel på elegant festklädsel för män. Efter rätt många år ute i kylan har.


Nya trender inom festklädsel. Under senare år har det också blivit på modet att bära frockcoat vid bröllop och andra stora fester. Den kan enklast beskrivas som en lång kavaj, som man kombinerar med väst, kravatt och vit skjorta.


Festklädsel män

Oroar du dig för att spilla ner smokingen med vin eller sås? Vissa högtider som exempelvis Halloween så är det vanligt att man klär ut sig men det finns även andra tidpunkter då man kan klä ut sig. I vardagen klär sig män som regel väldigt personligt och snyggt! Tyvärr skapar egenhändigt påhittade klädkoder som denna enbart problem för gästerna, de vet inte vad värdparet tänkt som festklädsel.


Men man kan alltid ringa värdparet och fråga, det är inte oartigt vid otydligheter. Stiliga Högtidskläder hyr ut och säljer förstklassiga högtidsdräkter för män i alla åldrar. Förutom uthyrning och försäljning av högtidsdräkter erbjuder vi ändringsskrädderi och kemtvätt där vi har en bred kunskap, då alla skräddare har hög utbildning och lång erfarenhet inom sitt område vilket har märks av vårt. Frisyrerna blev allt högre. För att få till volymen i beehivefrisyren stoppade man in alltifrån strumpor till bröd i håret.


Medan män levde kvar i 50-talets välklippta frisyrer lät tonårspojkar håret växa. Nu iklädde man sig inte längre kavaj till jakten utan på fritiden eller också som ett alternativ till kostymen. Dess skärpning gick i alla fall tillbaka på den kavaj man använde till ridning. Det chockade vuxenvärlden.


Till den blev grå flanellbyxor populära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg