måndag 11 december 2017

Barnvänliga stränder phuket

Vi förhandlar så att du slipper. Tired of Endless Searching? Förhoppningsvis kan den här sidan vara till hjälp för någon av de resenärer som sitter och funderar över vilken strand som ska bli mål för nästa semesterresa. Find Phuket on DownloadSearch.


Turisterna återkommer till Phuket år efter år tack vare de fina stränderna och de vänliga människorna.

När vi valt ut stränderna har vi tagit hänsyn till hur barnvänliga stränderna är, men också vägt in hur lång restid som krävs för att ta sig till stranden , om det finns sjukhus i närheten om barnen blir sjuka samt utbudet av aktiviteter och utflykter för barn. Phuket är omåttligt populärt bland barnfamiljer, och det är lätt att förstå varför. Med sina barnvänliga stränder , vänliga lokalbefolkning, låga priser och rika nöjesliv är Phuket ett riktigt paradis för dig som ska resa med barn. Phuket har massor av härliga stränder , långa, korta, folktäta och i det närmaste folktomma, långgrunt eller stränder där det fort blir djupt. Det enda de har gemensamt är det varm och klara vatten med den blå turkosa färgen.


Det innebär att t ex strandcaféer och uthyrning av solstolar och parasoll inte längre är tillåtet om man inte har tillstånd. På vissa stränder finns reserverade delar av stranden där det går att hyra strandmadrasser och parasoll.

Thailand är barnvänligt! Det finns många fina stränder i Phuket , bland annat Yanui Beach i södra änden eller Kamala Beach på den västra kusten med vit sant och palmer. Naturen har mycket att erbjuda i Phuket och du kan till exempel göra ett besök till Sirinat nationalpark och uppleva mer stränder , fantastisk natur och havssköldpaddor. Idag är Phuket nästan som ett land i sig självt, denna ö vars mest kända stränder är Patong, Karon, Kata och Kamala.


Lite lugnare är det på exempelvis Layan och Ya Nui beach. För andra aktiviteter än det hav-, strand - och stadsrelaterade så finns den stora gyllene Buddhastatyn som inte bör ses. De tre orterna är uppbyggda runt vackra stränder som ligger på rad. Perfekt för den som vill ha lagom mycket restauranger, shopping och bra stränder. Från orterna är det lätt att ta sig till Phuket Stad för att exempelvis uppleva nattmarknad.


Från stränderna går många turer med båt ut till paradisöar. Bangtao är ett av Phuket mest barnvänliga resmål. Många långgrunda och barnvänliga stränder. På stranden finns gott om plats, och det finns just ingen trafik.


Dessutom finns här ett Sunwing Resorts, där allt är lagt tillrätta för barnfamiljen, från förvaringsutrymmena i lägenheten till kvällshowerna för både barn och vuxna. Kata Noi är en mindre, lugn och fin strand som är relativt långgrund.

Det gör den till en av Phukets mer barnvänliga stränder. Det finns mycket att välja på av restauranger och aktiviteter. Vattnet är klart och den ljusa sandstranden är långgrund. Kata Beach hör till Phukets finaste och mest barnvänliga stränder. Både Phuket och många av orterna längs stränderna har lokala marknader som kan vara värda ett besök.


Stranden är till största del finkornig och på norra delen, vid klipporna, har du de bästa förutsättningarna för en lyckad snorkling. Det finns gott om underbara resorts i Phuket Stränder med kristallklart vatten Patong Beach är ett välkänt resmål och här finns långgrund strand , fina hotell och ett bra nöjesliv. Phan-Nga-bukten med sockertoppsberg och märkliga kalkstensformationer.


Phuket stad lägger beslag på öns sydöstra hörn. Stränderna här är ofta gyttjiga och täckta med mangrove. Högsta berget på Phuket når 5meter över havet.


De som hittat denna barnvänliga strand är oftast barnfamiljer och de som vill ta det lite lugnare på sin semester. Stranden är långgrun vacker med blå vatten, samtidigt som kvällarna bjuder på avslappnad miljö, många små och mysiga restauranger, samt närhet till de flesta ställen i Phuket med bra kommunikationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg