torsdag 14 december 2017

Nåt gott att baka

RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många. Det är ett riktigt hantverk att kunna baka ett goda fikabrö men det behöver inte vara svårt alla gånger. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på.


Gör det enkelt för dig och baka en god kaka till eftermiddagsfika, till kaffekalaset eller till att frysa in.

Ta på dig ditt finaste förkläde, starta på din favoritmusik och sätt igång bakningen! Att baka är roligt, och det behöver inte vara på fullaste allvar. Improvisera om du glömt att köpa hem ingredienser, många går att ersätta, och var inte orolig för att dina bakverk inte ska bli vackra nog.


Vad roligt att just du har hittat hit! Här kan du söka bland tusentals recept och produkter för bakning och kalas. Jag är absolut för en dag på året där man visar extra mycket kärlek till dom man tycker om. Eller bara ett extra leende till nån på gatan, säg hej till.


Att baka bröd på bönor trodde jag först var nåt sorts skämt, men faktiskt, det är det godaste brödet jag ätit som inte innehåller mjöl.

Jag kryddar med brödkryddor och aningen salt. Vi ska snart iväg på fotbollsmatch men jag tänkte slänga ut lite förslag på dessert till helgen! Mellomys, grillmiddag, tjejmiddag. Bakning har blivit en trend som är här för att stanna, det knådas och vispas i varenda kök! Det finns många anledningar till att göra en dessert ikväll tycker jag!


Sött och salt, mjukt och knaprigt - möjligheterna i bakbunken är oändliga. Om du bara är noggrann med temperaturer och mängder så finns det inget som kan stoppa dig bland kakor, bullar, tårtor, limpor, baguetter eller knäcke. Vi har samlat lätta goda bakrecept som barnen kan baka själva, eller som ni kan baka tillsammans. Mumsa till det med en kladdig kladdkaka, rulla några mumsiga kokosbollar eller baka rykande frasiga scones till söndagsfrukosten! Baka cupcakes, muffins och mycket annat gott efter Leilas recept!


Leila Lindholm bakar som mormor gjorde, med riktigt smör och från grunden. I programmet Leila bakar får vi tips om hur man lyckas med att baka allt från klassiska kakor till cupcakes, muffins och enkel sommartårta. O tänka fixa lite gott käk vi kan äta under kvällen. Kanske nåt gott kött in i ugnen?


Självklart kommer vi smaka julskinkan, köttbullarna och prinskorvar som jag ska göra men vi behöver äta nåt innan vi sätter igång med maten. Jag gick upp och bakade när jag vaknade.

Kände att jag inte fick nog igår. Gjorde ett busenkelt bröd i långpanna som blev såååååå gott ! Jag försöker hitta det optimala brödreceptet förstår ni och nu tror jag att jag gjort det. Detta kan frysas, det är perfekt som ett frukostbrö eller ett bröd till.


På krogen bakade jag det här receptet på frukt som var på väg att bli mjuk, inte slänga nåt. Oftast blev det bärfyllning. Blåbär, vinbär, hallon, hjortron och iblan lingon. Lingon och äpple är fyllningen ovan, men testa även med päron, så gott ! Vad vore påsk utan morotskaka? Här hittar du recept på Världens godaste.


Alla älskar dom och det doftar gott i köket. De alla flesta tycker detär svinjobbigt att baka och laga mat till jul och bara ser det som nåt som ”borde” finnas på bordet men vad fasen. Den trogna läsaren vet ju att jag är den där personen som kan äta marsipan och mandelmassa rakt av precis som det är.


För så himla gott tycker jag att det är! Om du gillar det ens så mycket som jag tycker jag att du ska fira dagen genom att baka något gott med just marsipan! Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg