torsdag 7 december 2017

Forma skägg

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel.


Forma skägg

Om du köper en skäggtrimmer är du redan på god väg mot att få ett riktigt snyggt skägg. Du kan nämligen anpassa och forma ditt skägg precis som du vill om du använder en trimmer. Det kräver såklart en viss form av övning. För mer tips och tricks om skäggvård får du gärna se våra andra inlägg inom ämnet.


Allra bäst blir det om du använder en skäggsax till ett längre skägg , skäggtrimning på fri hand kan vara lite knepigare att få till. Rengör skägget ordentligt så att skäggstråna mjukas upp. Alternativt sveper du in skägget i varma handdukar. Kamma igenom skägget med en grovtandad kam. Till mustaschen behövs en fintandad kam.


Forma skägg

När du trimmar skägget behöver du en kam, skäggtrimmer eller skäggsax och en spegel. Beroende på vilken skäggfrisyr du tänker forma finns det lite olika knep och tips att ta till för att få till ett snyggt skägg. Trimma när ditt skägg är torrt för det ger dig en bättre känsla av hur skägget ser ut. Herregu jag ser ut som något slags djur i ansiktet. Jag har hittills aldrig brytt mig särskilt mycket om det här med att styla skägget.


Det är väl bara att ta trimmern och bränna igenom skägget på en lagom läng har jag tänkt. Inget kunde tydligen vara mer fel. Mustascher ser man mer och mer av. När jag trimmar skägg så ser jag ofta att mustaschen kan vara snyggare ensam på vissa män än i kombination med skägg.


Forma skägg

Om du har glest skägg – visa tålamod och låt det bli vildvuxet, då kommer det till slut att täcka de glesa partierna. Och så får ditt skägg en fräscht manlig doft. Beard balmen är lite mjukare i konsistensen och ger form och styrsel till skägget. Ett misstag som många begår är att börja forma och raka ansiktshåret för tidigt. Om du har bestämt dig för att låta ditt skägg växa ut får du inte röra det under de första veckorna, förutsatt att du vill ha ett fint skägg.


Efter de första fyra veckorna kan du börja forma skägget. Forma din ansiktsbehåring med olja eller vax anpassat för just långa skägg. Det finns självklart många olika varianter att fundera på – raka bort delar av skägget , forma mustaschen, lek med längden på polisongerna – det är bara du och din skäggtrimmer som sätter gränserna.


En riktigt barberare kommer inte bara kunna trimma och forma skägget på ett bra sätt han kommer även kunna hjälpa dig med att hitta en stil och form som passar dig, samtidigt som du kommer att få massor av tips om hur du sköter ditt skägg framöver. Viktigt är även att använda rätt produkter i ansiktet, ingen vanlig tvål eller duschtvål får förekomma då det verkar alldelens för uttorkande på huden och skägget blir svårare att forma. Ett torrt skägg spretar mer än ett återfuktat och desto mer det spretar desto otydligare blir formen. Det långa och till synes oansade skägget kan framstå som en modefluga – men faktum är att ett välformat långt skägg är en klassisk look som återkommer genom historien. Oroa dig inte för hipsterstämpeln!


Använd en skäggtrimmer med en kam för att forma sidorna så skägget växer främst nedåt, inte utåt. Med ett skäggvax kan du enkelt styla och forma skägget precis som du själv föredrar. Skäggvaxet, även kallat skäggbalm eller beard balm, är en populär stylingprodukt för skägget som både vårdar och mjukgör samtidigt som det hjälper till att hålla ansiktshåren på plats. Skäggolja är till för att tvätta skägget , hålla det glansigt, sunt och fräsch. Skäggbalsam är en blandning av olja och vax.


Passar bättre för kortare än längre skägg. Med andra or om du vill forma ditt skägg så att det håller sig på rätt plats – då är skäggvax vad du söker. Ett lite längre skägg kan behöva styras upp ibland med något kraftigare än en skäggolja och då är skäggvax ofta en bra lösning. Nõberu Beard Balm är just en sån produkt och gör jobbet galant. En skäggborste är ett grymt verktyg för framför allt dig med ett längre skägg.


Genom att borsta skägget regelbundet får du ett friskt och glänsande skägg på ett skonsamt sätt. Om du tillför en produkt i skägget kan du med hjälp av den och borsten släta ut och forma skägget som du önskar. Har du längre skägg kan du använda en kam för att sprida ut oljan jämnt bland skäggstråna. Applicera ett skäggvax och forma skägget med händer och fingrar.


Målet är att samla stråna till en helhet där inga enskilda skäggstrån stjäl fokus, utan där skägget presenteras som ett skägg. Till exempel bör du välja ett brunt vax om ditt skägg är brunt. Genomskinligt och vitt vax är avsett för grått skägg så om du placerar det på brunt skägg kommer det att ge det ett vitaktigt utseende. Eftersom att du använder skäggvax för att forma skägget har du också möjlighet att välja en passande färg.


För att få en tydligare form på skägget kan man klippa det kortare under hakan. Vill du ha ett välvårdat skägg som ligger där det ska, så ska du absolut investera i ett skäggvax! Forma skägget : För att tukta ett yvigt och spretigt skägg kan man använda vax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg