måndag 4 december 2017

Hur mycket dyrare är det att handla mat på nätet

De är vana att göra det mesta på nätet så för dem känns det självklart att även göra matinköpen där. Sedan har vi en del äldre som ser värdet i att få kassarna burna ända fram till dörren. Bästa tipsen för nybörjaren.


Vad är då bra att tänka på om det är första gången man provar på att handla mat på nätet. Allt fler - inte minst stressade småbarnsföräldrar och äldre som har svårt att bära, har upptäckt fördelarna med att handla maten på nätet. Visst är det bekvämt och smidigt att få matkassarna levererade till dörrmattan.

Men maten blir också dyrare. Vanliga frågor om mat på nätet. På nätet kan du i lugn och ro handla när det passar dig och med ett par klick storhandla för hela veckan.


Välj butik och börja handla här. Dyrare på nätet i alla testbutiker I undersökningen ingick Ica Maxi, Willys, Citygross och Coop, och i samtliga fall slutade det med att priserna var dyrare i företagens e-handelssortiment - trots att det ska ha handlat om exakt samma varor. Ska man som konsument dessutom betala för hemleverans blir slutpriset förstås ännu högre.


Det är ganska logiskt egentligen. Om du ska handla mat på nätet så tillkommer utgifter med plattform, plock och leverans, säger Freddy Olsson, vd på Nätmat till Fri Köpenskap och tillägger: – Vissa menar att man inte tar mer betalt på nätet.

Men bekvämligheten att klicka hem sina varor i soffan har ett pris. Priserna på nätet är ofta högre än i butikerna, och ofta tillkommer olika avgifter. Det visar en undersökning som PVästmanland Sveriges radio gjort av fyra stormarknader i Västerås – Ica Maxi, Willys, Coop och Citygross – och som också säljer mat på nätet. Merparten av informationen och datan du finner hör är hämtad från denna rapport och du kan läsa rapporten i sin helhet genom att scrolla längst ner på den här sidan och hämta den där.


Marknaden har utvecklats mycket och de traditionella livsmedelskedjornas intåg gör att konkurrensen blivit stenhård. Tips för att finna mat på nätet bäst i test för dig. Här kommer ett par tips som kan underlätta för den som är ny vad gäller att handla mat på nätet. Kolla så att ditt postnummer är tillgängligt för att handla från vald butik innan du börjar lägga varor i korgen. Kolla om butiken har krav på lägsta köp innan du börjar handla.


Verkar som att många handlar just på Mathem. Själv har jag handlat hos både dem och Mat. Vi har frigjort mycket tid”, påstår några som beställer hem mat via internet.


All tid som inte tillbringas i den verkliga världen är förlorad tid. Det kommer inte att läggas på någon leveransavgift under det pågående pilotprojektet, när vi har utvärderat det hela i december kommer vi ta beslut om hur vi går vidare. Det här behöver ju upphandlas när vi väl kör i skarpt läge. När jag väl hade kommit så långt tog jag en paus och konstaterade att det inte var min grej det här att handla mat på nätet men så kom dagen då dottern skulle fylla år, hustrun jobbade dygnet runt och jag skulle försöka skaka fram ett kalas för personer på de två timmarna per dag som dottern sov.


Hur i helsike skulle det gå till. Hur mycket du ska betala i tull, moms och eventuellt andra skatter beror bland annat på hur mycket din vara är värd och vad det är för slags vara.

Läs mer om olika avgifter. Ta hjälp av tullräknaren för att räkna ut vad din vara kommer att kosta. Visst kan man förstå det smidiga med att få maten hemkörd till dörren och slippa stå i kö i affären. Det finns emellertid en del frågor som är bra att få svar på t. Att handla mat online. Hur går det till att handla sin mat på nätet ? Visionen är att E-mathandel.


Handla på nätet Det kan vara smidigt att handla på nätet. Du kan få tillgång till ett större utbud av varor än det finns där du bor, du får varorna hemskickade och priset kan vara lägre än i butikerna. Men för att ditt internetköp ska bli så säkert som möjligt är det några saker som du bör tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg