onsdag 20 december 2017

Krönika om jämställdhet

Här samlar vi alla artiklar om Jämställdhet. Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Jämställdhet är: SvD Premium, MeToo, Feminism och Abort. När vi har arbetat med det nya materialet till Jämställ. Ja, jämställdhet är ett mål som vi fastslagit att vi vill uppnå, på global såväl som lokal nivå.


Det är sällan som jag.

Här kan du få ta del av ett exempel på en krönika som kan hjälpa dig med att få lite inspiration. Exemplet illustrerar en krönikas olika beståndsdelar, retor. KRÖNIKA : Jämställdhet – en fråga om liv och död. De rusade in och kände på sängarna, sprang fram till fönstren, tog in hela, spännande miljön. Aktuellt i Politiken publicerar debattartiklar och krönikor om politik.


I dessa artiklar är åsikterna i texterna skribenternas egna. En krönika om jämställdhet Om genus, jämställdhet och patriarkala strukturer finns hur mycket som helst att säga.

Sedan jag blev mamma slås jag än mer av hur snedvridet vårt samhälle är och varje dag ser jag hur vi ( som lever i samhället ), ofta omedvetet men ibland medvetet, reproducerar ojämställdhet. Att Sverigedemokraterna förordar en återgång till sambeskattning förvånar inte. Betydligt allvarligare är att en partiledare för ett parti som borde kunna ses som seriöst, ägnar sig åt att utmåla dagens feminism som ”menskonst”.


Som om debatten om hela lönen och halva makten överhuvudtaget inne funnits, eller finns. Att så många skulle uppmärksamma krönikan var inget Monica Karlsson hade i tankarna när hon skrev den. Krönika om jämställdhet Män och kvinnor är inte jämlika i samhället vilket är knasigt som tusan. I dagens samhälle så får en sämre utbildad man högre lön an en bättre utbildad kvinna.


Detta är i mina ögon helt sjukt dels eftersom att samhället är och har varit så ett tag men också därför det inte har förändrats än. Regeringen har nu fattat beslut om så kallade regleringsbrev till de statliga myndigheterna för det kommande året. Krönika : Engagemang kräver jämställdhet Jönköping ÄMNET SOM ALDRIG skulle behöva tas upp är jämställdhet. Om nu smaken är som baken så är det väl rimligt att jag kan tycka det är skräp? För några veckor sedan skrev hon om kondomer och AIDS: Fast egentligen är påvens linje mycket effektivare, på lång sikt, om man vill komma tillrätta med aids och oönskade barn.


Som om det aldrig är någon som brytt sig om kvinnor som spelar fotboll tidigare. Men vet ni, det stämmer faktiskt inte. Men allt jag hörde på scenen var David Eberhard tala om biologiska skillnader och Navid Modiri om saker som han tycker kvinnor gör fel.

Vad ville de egentligen uppnå? Jag ville tro på Eberhards ord om att vi skulle hålla med varandra, men det var inte möjligt. Vi utgick från olika perspektiv med olika avsikter. En kort tid senare kunde vi läsa din insändare där du på allvar verkar tycka att det är ett jämställdhetsproblem att Östgötatrafikens bussar har mestadels manliga namn. Om man inte redan applåderade Glenning för sin krönika så visade du precis hur rätt hon hade och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Dagens Samhälle skriver om politik, ekonomi och offentliga affärer och vänder sig till beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Tidningen Dagens Samhälle erbjuder nyheter, granskande reportage och intervjuer. På debattsajten pågår en daglig, initierad och seriös debatt med välfärdsfrågorna i centrum. Säkerligen även din mamma, dina syskon och din partner. Jag slår vad om att du också gjort det!


Ju smutsigare och snaskigare desto bättre. Alla gör vi det på ett sätt eller annat, vare sig vi menar det eller inte, vare sig vi ångrar oss eller inte. Snackar skit, pratar bakom ryggen, baktalar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg