fredag 8 december 2017

Bästa whiskyn 2016

Den bästa whiskyn rent smakmässigt måste ändå vara GlenDronach YO och Craigellachie YO Single Cask. Båda outstanding på sina egna sätt. Beppe: En otroligt svår sak att svara på tycker jag då detta år bjudit på många upplevelser i whiskysammanhang.


Besöket på Balblair var en höjdare. Längd och komplexitet karaktäriserar denna uppstickare, enligt experterna.

Belgisk whiskyproduktion är relativt ny. Vanilj, honung och plommon möts av distinkta toner från hö. Whiskyn har fått många anhängare för sin torra eftersmak.


Nu ska det avgöras – vilken var den bästa whiskyn på årets Cinderella whisky fair? Lyssnarna har hjälpt Doktorn och Professorn och står för av rösterna. Single malt, bourbon eller blended - vilken är Systembolagets bästa whisky? Vinomondo presenterar samtliga sorter whisky och sorterar dem efter betyg från våra användare.


Ibland ger vi även tips på nya spännande märken som vi tror att du kan gilla.

Alla whisky som du hittar på Vinomondo kan köpas på Systembolaget. Så nu är det bara att laxa upp sådär en tusenlapp så en kan få prova två–tre centiliter av den legendariska Ardbeg Ping som i princip alla som provat säger är snäppet bättre än 868-an. Bästa whisky som släppts i år Omöjligt.


Världens bästa whisky. Kavalan hem första platsen när världens bästa single malt korades. Foto: Respektive producent. Ja,så kan man sammanfatta vinnarna från den gångna whiskyfestivalen i Stockholm.


Cafés dryckesredaktör Andreas Grube tipsar om den bästa rökiga whiskyn på Systembolaget. På senare tid har den till och med utsetts till världens bästa i tester. Allt om Vins expert hyllar den japanska whiskyn. Men utbudet av på Systembolaget är tyvärr skralt – även om det går att hitta riktigt bra grejer!


Här tipsar Andreas Grube om finfina köp. Box Destilleri tilldelades priset bästa whiskyn i klassen Swedish whisky för sin utgåva 2nd Step Collection 02. Kings dryckesexpert Daniella Illerbrand väljer ut fyra japanska whiskys att spana efter på Systembolagets.


Istället har japanska Yamazaki tagit över förstaplatsen. Den är avrundad som en biljardboll.

Beställningsstop på bästa whiskyn. I den här prisklassen är det numera vanligt med oled-tv, men det är ingen garanti, och inte heller något som automatiskt innebär att bilden är överlägsen. Vad är den bästa whiskyn egentligen? Just den här fredagen i början av februari hade vi dukat upp för en trevlig whiskyprovning på Best Western Espland i Västerås för att ta reda på vilken den bästa whiskyn är.


Som tillbehör till provningen hade vi salta chips, rökt whiskyskinka, sötlakrits och salta oliver. Vilken var bästa whiskyn på årets Cinderella Whisky Fair? Kanadensiske regissören Denis Villeneuve har tidigare hamnat högt på våra årslistor med thrillers som Sicario och Prisoners. Whiskyn berättad skrivs av mig, Daniel Winter, som också är upphovsman till bilder om inte annat anges. Citera om du vill, men ange källan.


Du kan läsa mer om mig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg