fredag 3 november 2017

Argument för dödsstraff debatt

USA, men man vet aldrig. Det klassiska argumentet för dödsstraff är att det skulle ha en avskräckande effekt. Det har gjorts många undersökningar, men inte en enda kan bevisa att detta skulle stämma. Mordstatistiken är inte högre i länder som har avskaffat dödsstraff. Vi kommer att ha en debatt i skolan imorn som handlar om dödsstraff i engelskan.


Så jag behöver en massa argument för dödsstraff , och även en del sätta-dit frågor (kontringar). Så om ni har några ni kan dela med er av så skulle det vara schyst! Frågar ej om personliga åsikter. Tankarna om vedergällning och avskräckning återkommer, ibland modifierade och moderniserade, men fortfarande lätt igenkännliga. Dödsstraff förhindrar inte brott Länder som fortfarande har kvar dödstraff främsta argument är att dödstraff är avskräckande.


Argument för och mot dödsstraff. Ett återkommande påstående är att dödsstraffet har en avskräckande effekt. Du hittar de svaren om du söker på dödsstraff under frågor och svar. Där hittar du fler argument för och emot. I korthet kan man säga att kristendomen är emot dödsstraff , men att det genom tiderna funnits nationer, kungar m. Ett annat argument mot dödsstraff är att mäniskor som vill dö begår fasansfulla brott bara för att på ett smärtfritt och effektivt sätt få dö.


Ett tredje argument mot dödsstraff är att det inte är billigare än livsstids fängelse, snarare tvärtom enligt undersökningar från USA. I den andan måste vi ta vara på drivkraften från den femte världskongressen mot dödsstraffet som ägde rum i Madrid i juni i år. Vi påminner om dessa principer i dag eftersom vi nu går in i ett nytt viktigt skede i processen för dödsstraffets avskaffande i hela världen.


I dag är dödsstraffet fortfarande tillåtet i ungefär länder. Dåliga argument mot dödsstraff. Inget av de vanliga argumenten mot dödsstraffet håller måttet, skriver filosof. Det finns inga siffror som pekar på att dödsstraffet har någon som helst avskräckande inverkan.


Alla är rädda för att dö och alla är rädda för att bli fråntagen sin rätt till frihet. En mördare kalkylerar inte med risken att bli dömd och straffad för sin gärning. Majoriteten av alla mord begås av människor med psykiska problem. Ett argument är alltså något som ger stöd för din tes. De som förespråkar dödsstraff har genom tiderna använt sig av samma typ av argument.


Ibland kan det finnas jättemånga bra argument för tesen men texten blir bättre om man koncentrerar sig på de starkaste argumenten. Ett bra rättesnöre är att ha tre argument. Dina tre argument bör du disponera, dvs placera dem, så att de starkaste argumenten kommer först och.


Eller om dödsstraff är en förlegad eller omoralisk straffmetod. Dödsstraff för folkförrädarna. Folkförräderi är den förbrytelse vi måste straffa först, menar procent av läsarna. För att hjälpen ska komma i fråga måste läkaren vara övertygad om att döden sker av egen fri vilja och att patientens lidande är outhärdligt.


Dock behöver inte patienten vara döende eller lida av en dödlig sjukdom. Dödshjälp kan man från det att man fyllt år. Här blommar debatt kring ämnet bara upp i perioder då och då.


Jag tycker dock att det är dags att börja diskutera frågan om dödsstraff mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg