måndag 13 november 2017

En riktig vän citat

Ordspråk om Vänner och citat om Vänner - Sveriges största samling ordspråk och citat ! En riktig vän är den som kommer när alla andra går. En god vän kommer alltid veta när du behöver ett lyssnade öra eller ett gott skratt. Vänner är som bra böcker: det är inte viktigt att det finns många, utan att de är bra” Citat om vänskap är ofta av anonymt ursprung, likt detta.


Många personer mäter sitt personliga värde i antalet vänner de har.

Detta är dock ett misstag. Ibland behöver man ett bra citat som påminner en om vad som är viktigt här i livet, när det kommer till vänner och till kärlek. De här visdomarna, som Alex Noriega har illustrerat och lagt upp på sin blogg Stuff no one told me, borde vi kanske ha fått lära oss i skolan. Vettiga vitsor eller hur?


Det enda sättet att få en vän är att vara en. Ralph Waldo Emerson “Min bästa vän är en som tar fram det bästa i mig. Marcus Tullius Cicero “ En vän är vad hjärtat behöver hela tiden.

Citat om bästa vänner är skrivna eftersom bästa vänner är en viktig del av vår vardag. Vår bästa vän ger oss en obeskrivlig trygghet. Många av dessa citat om bästa vänner skapar utrymme för en hel del nya tankar om vänner i stort och vilken vän du är. En sann vän skrattar åt dina skämt även om dem inte är bra, lyssnar på dina berättelser även om dem inte är intressanta och hjälper dig med dina problem, även om dem inte är så stora. Citat om att det är de små sakerna som bygger en stor vänskap.


Riktiga vänner lämnar alltid spår. Emerson-Vänskap förutsätter en ömsesidig acceptans. Det kanske inte är så konstigt att det är ont om riktiga vänner. Att förlora en vän är aldrig lätt, att förlora en bästa vän är ännu svårare. Men dessa ex bästa vän citat kommer att få dig att må bättre om att lämna dem.


Det är nästan svårare att besluta om att sluta en vänskap än när man bryter med någon. Ta till dig vad som står i dessa citat och fundera över relationen du har med dina vänner. Dessa citat om vänskap är faktiskt väldigt tänkvärda och bra att ha med sig i livet.


Vill du vara en riktigt bra vän ? Det finns ingen tidpunkt som inte passa för ett riktigt bra citat.

Olika citat passar självklart inte allt. Om det till exempel är söndag och du känner dig nere inför veckan som kommer så borde du läsa: citat du måste läsa innan du börjar din vecka. Nalle Puh citat har anlänt för att stanna.


Ni pratar med varandra varje dag och har en självklar plats i varandras liv. Här får du länkar som vi hoppas kan vara till glädje för dig som är intresserad av ordspråk och citat i ämnet: Vänskap. Många människor som tror sig ha skapat ett hem att leva i, märker ganska snart att de bara öppnat ett värdshus för sina vänner.


Vet inte riktigt om denna passar men. Jag sådde några blommor en för varje vän , jag tror att det var fyra men särkilt minns jag en. Det blev sen höst och vinter och blommorna de dog, på våren kom de åter men bara tre stod kvar och log.


Så kom då regnet med moln så stora grå och nästa gång jag fann demm så var de bara två. Citatet ska vara en exakt återgivning av vad som står i källan, inklusive interpunktion och eventuell kursivering (då citat översätts måste man göra en avvägning mellan form och innehåll med hänsyn till citatets natur).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg