fredag 24 november 2017

Skilsmässa bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Du kommer säkert att känna igen dig i en hel del av det jag skriver, men emellanåt även ställa dig frågande till vissa mina påståenden och funderingar.


Det är helt i sin ordning! De har inte talat om orsaken till sin bittra skilsmässa. Men nu publicerar Ebba Witt-Brattström boken ”Århundradets kärlekskrig” - som utgår från hennes eget liv och äktenskap med Horace Engdahl.

För mig har det varit en livräddande process, men också lång och fruktansvärt jobbig, säger Ebba Witt-Brattström till Dagens. Här söker du efter böcker och andra medier. Du kan också söka efter bibliotek, evenemang och övrig information om Stockholms stadsbibliotek. De här böckerna är lättlästa med bilder på varje uppslag. Som titlarna avslöjar så har varje bok ett tema och de här böckerna manar till diskussion.


Camilla Davidsson är duktig på att skriva om relationer och att få dem trovärdiga. Här möter vi Susanne som efter en skilsmässa är rätt vilsen över livet. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. En skilsmässa är ofta komplicera både psykiskt och juridiskt.

Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa. Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas.


Pastorn Tommy Dahlman, tidigare känd från Kanal 1 har skrivit en bok om en omtumlande tid i hans liv. En bok om skilsmässa , som ger barn och vuxna en utgångspunkt för samtal kring allt som det innebär. Jon har ett svart hål i sitt hjärta av Grete Rottböll och Emma Virke Jons pappa har dött.


All pappas saker finns kvar, men pappa finns inte. De flesta av oss längtar efter att leva tillsammans med en partner. Men när vi väl har hittat personen vi älskar inser vi att det inte är så enkelt att leva tillsammans som vi i början hade trott.


Där blir kvinnan lämnad av mannen för en annan. Den väckte stor uppståndelse, bland annat under Bokmässan i Göteborg. I antologin Happy, happy - en bok om skilsmässa bjuds läsaren på en annan bild av separation än den som vanligtvis ges.


Min skilsmässa är en fylla-i- bok till dig som behöver en plan för ditt nya liv efter skilsmässan. När du funderar över dig själv, ditt ex, det som har varit och det som ska komma, kan du sätta punkt för kärleksrelationen och hitta en ny riktning. I dagens ”Barnboksprats söndagstrea” listar vi böcker som berör ämnena sorg och saknad. Oftast förknippar vi sorg med döden och förlusten av en nära anhörig.


Men sorg och saknad kan vi även känna vid andra tillfällen som till exempel vid en skilsmässa då man som barn kanske saknar den ena föräldern. Boktips: Tio bästa böckerna om en skilsmässa för barn och unga 1.

När mamma och pappa skiljer sig : en bok för barn om skilsmässor av Emily Menendez-Aponte. Två av dessa böcker med relaterade teman, Gro Dahles ”Den arge” samt ”Kriget”, rekommenderar vi att som vuxen först läsa själv och spara tid för ett samtal med barnen. Den här boken hjälper till att försiktigt leda barn genom denna smärtsamma upplevelse. Båda böckerna berättar om traumatiska upplevelser: våld i hemmet samt hur ett barn reagerar när det bevittnar föräldrarnas bråk. Jag tittade runt i bloggen och såg att du tipsar om böcker som handlar om skilsmässa.


I min bok Glashjärtat – vänner eller fiender? Frejas föräldrar är skilda och för att Edwin, hennes klasskamrat, har föräldrar som bråkar och skriker. Hitta hjälp till att komma igenom en skilsmässa i böckerna som du hittar här. Hur skiljs man som vänner?


Vi har samlat ett urval av böcker om skilsmässor som du kan köpa med stora rabatter - ofta till halva priset, men ända upp till. Beskrivning av när och hur lagen ändrades. När kunde man få skilsmässa ? Men en skilsmässa kan göra ont och ta längre tid att läka än vi tror. Och då har vi fått en ny identitet.


Idagsidans artikelserie handlar om det – om hur det blev sen. Först ut är Barbro Lennéer Axelson som i sin bok ”Förluster” undersökt vad skilsmässor gör med oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg