tisdag 28 november 2017

Bjuda på när man slutar jobbet

Jag slutar på min arbetsplats efter år och många olika arbetsuppgifter inom firman. Nu ska jag gå vidare vill bjuda på något i samband med detta. Min fråga är vad som är lämpligt att bjuda på och i vilket sammanhang?


Svar: Det varierar ju mycket mellan olika arbetsplatser, men har ni en gemensam fikapaus i t. Jag skulle bjuda på något även om jag själv inte äter.

Jag tycker att det hör till att man bjuder på fika eller tårta när man slutar på jobbet. Baka själv om du inte vill lägga ner så mycket pengar på det. Kladdkaka och vispad grädde är ju inte så avancerat. När du slutar på ett jobb är det vanligt att folk skickar runt en massa mejl med sina privata kontaktuppgifter.


Om du letar efter ett nytt jobb , eller funderar på att utvecklas, kan ett nätverk av kontakter vara hjälpsamt. Om det inte är så att man jobbat jäääätelänge på samma ställe, då kanske man borde bli avtackad. Medan de som säger upp sig brukar bjuda på fika, någon bjöd på gräddtårta, någon bjöd på godis, oftast bjuds det på bulle och kakor (enklare fikabröd).


På mitt jobb bjuder man de som jobbar på avdelningen just ens sista dag, inte alla som är anställda och inte folk som arbetar på andra avdelningar.

De flesta är på jobbet fler timmar av sin vakna tid än vad de är hemma. Du som är förälder träffar i princip dina kollegor mer än dina egna barn – låt den tiden räknas och gör det bästa av den. Här är några enkla och roliga tips på saker ni kan göra på jobbet för att öka sammanhållningen bland er kollegor! På en del ställen är det kutym att bjuda på tårta till kaffet när någon har gjort en bra insats, eller att skicka en blomma till personen.


På andra ställen är teamkänslan det viktiga och enskilda medarbetare belönas inte uppenbart framför andra. Där kan det vara påslag på lönen som är belöning för goda insatser. En upplevelse är tillfredsställande både före, under och efter att vi tar del av den. Att prata om roliga minnen gör oss gott.


Tänk på när du gjorde något riktigt bra på jobbet som du är stolt över. LÄS OCKSÅ: Minska oro, sömnproblem och ångest – sätt att rensa hjärnan! TEST: Hur kul har du på jobbet – egentligen?


Du måste vara helt säker på vad du vill innan du pratar med din egen chef eller lovar ett annat företag att du ska börja hos dem. Det är som att göra slut på ett förhållande. Man har trots allt mer vakentid på jobbet än. Ska bjuda på fika när jag slutar. Skulle vilja baka nått själv, men typ sockerkaka.


Bjud på dig själv Sen är det också bra att ibland försöka minska seriositeten.

När man har för mycket stress på jobbet är det lätt att man främst blir allvarlig och seriös i alla lägen – även de som faktiskt inte behöver vara så tunga. Anställda slutar och går vidare av en mängd olika skäl, inklusive avancemang, nya jobb , pension, övertalighet eller avsked. Vilket skäl som än finns för att en anställd slutar så kan goda förberedelser ge en smidig övergångstid och en mjukstart för deras ersättare. Enligt en Handelsombudsman som Handelsnytt pratat med gör dock arbetsgivare klokt i att bjussa på koffeinet eftersom ”få saker gör anställda så kamplystna som när det snålas med kaffet”.


Inom lager- och partihandel är det generellt sett vanligare att man får kaffe på jobbet än inom detaljhandeln. Precis som någon annan skrev så tycker jag att det är en mysko tradition på många jobb att den som har något att fira ska bjuda på saker och ting. Visst är det väl så på de flesta ställen att folk blir glada när något bjuds , men jag tycker att man ska bli uppvaktad istället.


Skickar blommor och flaggar när medarbetare avlidit. Frösunda personlig assistans. När du inte får reda på allt som händer, exempelvis på jobbet. Fattar kollegorna eller chefer beslut när de dricker öl efter jobbet är det lätt att känna sig utanför dagen efter på jobbet när man inte har koll på vad som hänt.


Dubbelbestraffning Har du hört engelskans uttryck ”Damned if you do, damned if you don’t”? På vilka grunder får en arbetsgivare egentligen säga upp mig? Vid arbetsbrist, när arbetstillfällen försvinner, då gäller turordning. Vid personliga skäl om man missköter sig allvarligt och arbetsgivaren har bevis för det.


Läs också: säkra tecken på att du borde byta jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg