torsdag 23 november 2017

Björn sundeby

Björn is something of a serial entrepreneur, having f. Arkitekturupproret och informerat de viktigaste politikerna i Växjö som säger sig vara väldigt positiva. Växjös ansvariga stads- och planarkitekt säger sig också vara positiv gällande byggplanen. Björn Sundeby påpekar samtidigt att han även har vidarebefordrat mail från bl.


AU: Vem vill Du tacka?

Efter inflytten i det nya huvudkontoret i sekelskiftesstil är planerna att IST:s nuvarande kontorsbyggna som ligger i det gamla landstingshuset, ska rivas. Alltsomoftast har det strukits under att Björns Sundeby är långt ifrån medellös, och att han dessutom under stora delar av året bor i Schweiz. Det var som att stoppa.


Något som ska uttydas som ”vansinnigt rik”. Trots att ett förslag med snabbare tåg planeras västerut, försöker han nu påverka Trafikverket och politiker. Syftet är att programprodukterna ska underlätta skolornas administration och kommunikation och därmed frigöra resurser för undervisning.


Riskkapitalisten Björn Savén får en gigantisk upptaxering. Enligt ett beslut från Skatteverket ska han betala in miljarder kronor i skatt och skattetillägg.

Björn Savéns juridiska ombud protesterar och ska lämna in överklagan före jul. Hans idé var att slussa in pengar, döpa om klubben till FC Glooip och föra den upp till Allsvenskan. Gedigna material, hantverk och historiska fasadmotiv ska prägla hans byggnader i Växjö.


Strandvägen i Stockholm är förebilder. Entreprenör, IST, Nyheter, Samhällsengagemang. Priset delas ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun. Buy the book in Swedish. Read more Three survivors on their experiences of the genocide and the way back.


Learn more about their trip in the documentary. Planerna har kritiseras hårt av arkitektkåren. Detta kommer att ske med hjälp av arkitekten Ola Broms Wessel. Sundeby är även aktiv inom fotbollen med svenska division 3-laget Moheda IF. Han har bland annat gjort utspel i media om att fotbollsklubbar borde kunna få ägas till 1procent av privata ägare, och inte som nu - att en idrottsförening måste äga minst procent av en klubb.


En energisk man med många idéer och ett starkt entreprenörsdriv. Jag har svårt att ta in att det är sant. I motiveringen står det bland annat att Sundeby symboliserar det småländska entreprenörskapet i dess alla dimensioner och att han har gjort avtryck inom både forskning, idrott och kultur och inte minst utmanat sättet att se på arkitektur.


I Växjö har en IT-entreprenör bestämt sig för att utmana den goda smaken.

Hon berättar om sina upplevelser av sitt första besök i landet. En inblick i landet som föddes på nytt – Rwanda! Björn Savén har lyft miljarder från sin kapitalförsäkring och Skatteverket har räknat ut att han ska betala nära miljarder i skatt.


Björn bor i ett hus på 1kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i området. Bygg det folk gillar av arkitekten Jerker Söderlind är en både informativ, rolig och utmanande bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg