torsdag 16 november 2017

Bipolär depression test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Test för manodepressivitet och bipolär sjukdom. Svarar du ja på fler än hälften av påståenden kan du lida av manodepressivitet. Bipolär test – se om du ligger i riskzonen.


Lider du av olika faser av depression , nedstämdhet och apati varvat med extremt gott självförtroende, enorm energi och kreativitet? Det kan vara tecken på bipolär sjukdom eller depression.

Om du svarar ja på sju eller flera av följande frågor (och symtomen innebär påtagliga problem för dig) kan du lida av bipolär sjukdom. Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt.


Då kan det vara svårt att veta om det är en sjukdom som präglas av enbart återkommande depressioner , eller om det är bipolär sjukdom. Att få depressioner utan manier är mycket vanligare än att ha bipolär sjukdom. Den bipolära depressionen identifieras lättast i samband med insjuknande med skov av hypomani eller mani. Depressionen är den mest vanliga orsaken till att man besöker primärvården för hjälp. Ett av hindren för snabb diagnos av bipolär sjukdom är den utbredda okunnighet som finns om sjukdomen.


Okunnigheten har lett till mängder av myter och missuppfattningar.

I några finns korn av sanning, andra är rena missuppfattningar. Det är vanligare med exempelvis hypersomni, psykomotorisk hämning och psykotiska symtom (se lista nedan) vid bipolär än vid unipolär depression. Manodepressiv, bipolär sjukdom, ger symptom så som depressiva och maniska perioder. Testa dig själv om du är deprimerad.


Svara på frågorna på detta självskattningstest som används världen över inom psykiatrin. Take this quiz to find out whether Bipolar Depression may be affecting your life. Read each question carefully and answer as truthfully as possible. After finishing the Bipolar Depression Test , you will receive a detaile personalized interpretation of your score that includes diagrams and information on the test topic.


This bipolar depression test may help you determine if you have the symptoms of bipolar depression. Please keep in min there are other illnesses and medications that can mimic the signs of bipolar disorder and bipolar depression. Vänd dig till din vårdcentral för närmare information.


Barn och ungdomar vars föräldrar har bipolär sjukdom utgör en särskild riskgrupp. Depression hos unga yttrar sig inte alltid på samma sätt som depression hos vuxna och är därför inte alltid lätt att upptäcka. Några av symptomen som kan uppträda är följande: Ilska och irritation.


Barnet eller tonåringen kan uppträda mycket irriterat och bli utåtagerande. När du söker hjälp kan det hända att du får göra samma test på vårdcentralen eller i psykiatrin, det finns andra tester som man använder eller kompletterar MADRS med. Själv har jag gjort det här testet otaliga gånger, och det är inte ovanligt förresten. Du kan ha fått en depression om du under en tid som är längre än två veckor känner dig mycket nedstäm trött och orkeslös.


En depression innebär att du sällan eller aldrig känner någon glädje eller lust.

Inte ens när du gör sådant som du vanligtvis brukar gilla. Diagnos och behandling av bipolär sjukdom Det är viktigt att man får behandling i ett tidigt skede eftersom sjukdomen annars kan medföra stora sociala och medicinska påfrestningar. De frågorna du svarar på skall handla om att du känt symtom på depression nästan hela dagen, under minst fjorton dagar. Det innehåller frågor och tar inte mer än - minuter.


Svara så sanningsenligt som möjligt, välj det svaret som passar bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg