torsdag 30 november 2017

Kreta tips

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Upp till rabatt i Kreta. Sista minuten-erbjudanden.

Kreta har allt och är en favoritö för många. Här tipsar vi om häftiga sevärdheter och mysiga måsten. Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia som Knossos. Här är av våra bästa tips på Kreta.


Greklands största ö Kreta bjuder på ett fantastiskt utbud av aktiviteter, sevärdheter, vacker natur och god mat. Utöver de underbara stränderna som förstås är öns främsta dragplåster! Här hittar du tips om vad du kan uppleva på Kreta och var du hittar de finaste stränderna och mysigaste restaurangerna.

Kreta är också Europas sydliga utpost i Medelhavet, och de varma vindarna från Afrika gör att kvicksilvret kryper högt upp juni-augusti. På grund av det heta klimatet är därför vår och höst bästa tiden att besöka Kreta. Kreta Jeep Adventure med skräddarsydda resplaner - Chauffeured Private Tour.


Södra Kreta - Gortys - Matala. Tips på fantastiska stränder på västra Kreta att besöka på din resa. Kreta är ett resmål som är mycket populärt hos oss svenskar. Upptäck stränder som Elafonissi och Baloslagunen.


Det är en destination som det går att resa till året runt om du letar efter bättre väder, eller vill besöka kulturella platser. Här får du som funderar på att åka till Kreta tips om stränder. Vår familj reser till Kreta i början av maj och ska bo på Castle Suites i Platanias.


Kreta så tar tacksamt emot alla tips om vad som är sevärt,mat,shopping,stränder mm. Har någon erfarenhet av vårt hotell? Har läst en del om Elafonissi stranden. Platanias, Grekland: Se TripAdvisor-resenärernas omdömen om restauranger i Platanias och sök efter kök, pris, plats och så vidare. Platanias är en större by på nordvästra kusten, strax utanför Chania, och är en av svenskarnas mest populära resmål på Kreta.


Det är inte konstigt då det här finns det mesta för en underbar semester.

Platanias bjuder på en avslappnad och välkomnande atmosfär, och har samtidigt ett härligt pulserande nattliv. Jag o min flickvän åker till Platanias vecka 23. Tar gärna emot tips och. Läsarnas bästa Kreta-tips. Spritsäljande munkar, historiska upplevelser och njutbar natur - det tipsar SvD.


Kreta förekommer flitigt i den grekiska mytologin och gudarna valde sannerligen sina smultronställen med omsorg. När gudarnas gud Zeus var nyfödd gömdes han i en grotta på Kreta för att hans glupska pappa Kronos inte skulle äta upp honom. Alla som kan Kreta vet att det är ett bra ställe att gömma sig på. Men nu är Kreta nära att ta över förstaplatsen, enligt statistik från Ticket. En som är väldigt förtjust i den grekiska ön är Malin Mossborg.


För att göra det enkelt för dig har jag samlat ihop mina bästa restips för Rethymnon på Kreta med allt ifrån tips på sevärdheter, utflykter, hotell, restauranger, hur man tar sig runt och egentligen allt man kan tänkas vilja veta innan man reser till Kreta och Rethymno. Vårt första tips i Grekland kommer från Linda Carlsson på Resia i Trollhättan. Inspireras och boka din resa på. Linda rekommenderar byn Kalives som ligger på Kreta , cirka km öster om Chania.


Apollo har byns enda hotell, Hotel Kalives Beach Best Western som ligger alldeles vid stranden. Klostret Moni Toplou känns som hämtat ur filmen Rosens namn. Idag finns här ett museum med vackra ikoner och möjlighet till avsmakning av klostrets fina viner. Kreta är den största av de grekiska öarna med sina 2gånger kilometer, och näst störst i de östra delarna av Medelhavet.


Förutom den lilla ön Gavdos som ligger kilometer bort så är det också den sydligast belägna ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg