tisdag 7 november 2017

Logistik och transport utbildning

Utbildningar inom logistik och spedition. Det är nämligen viktiga egenskaper för dig som i framtiden vill arbeta inom logistik och spedition. Arbetsuppgifterna skiljer sig aningen åt beroende på om du arbetar som logistiker eller speditör. Bland de YH- utbildningarna inom kategorin transport som erbjuds idag kan du bland annat hitta utbildningar som leder till yrken så som järnvägsprojektör, lokförare, trafiklärare, helikopterpilot och mycket mer.


YH- utbildningar skapas bara då det finns ett dokumenterat och efterfrågat behov av arbetsmarknaden, vilket innebär att din. Dessa grenar berör olika yrkesgrupper och kan matchas med olika utbildningar i logistik.

Det råder ökad konkurrens och pressade marginaler för företag på marknaden, något som ställer allt högre krav på att ha en effektiv och resurssnål logistik. Yh- utbildningar inom logistik. Yrkesroller och arbetsplatser. Efter avslutad utbildning kan du till exempel jobba som transportledare, transportplanerare, transportsamordnare och logistiker.


Du kan arbeta på transport - och speditionsföretag, på distributionsavdelningar eller hos tillverkande industriföretag. Gillar du att styra upp och planera? Som logistik - och transportledare leder du och skapar hållbara flöden för varor och transporter som är effektiva, ekonomiska och miljövänliga. Man kan arbeta både lokalt, regionalt och internationellt.


Många företag söker just denna kompetens och du har stor chans att få jobb.

Transportbranschen blir allt mer global och står inför stora förändringar i och med ökad e-handel och krav på flexibla och effektiva leveranser vilket ställer krav på aktuell kompetens. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig och skicka en intresseanmälan för mer information. Passa även på att jämföra utbildningar och läsa recensioner! Om du väljer en utbildning hos oss får du möjlighet att jobba som till exempel truckförare, lagerhanterare eller kranförare.


Du lär dig att hantera många olika typer av gods, alltifrån livsmedel till industrikomponenter. Om du visar intresse och är trygg i vad du har fått med dig från utbildningen så finns det inga hinder i karriären. Jag känner att jag kan gå hur långt som helst inom transport och logistik , och det är också mitt mål.


Jag vet inte var jag kommer hamna, men jag utvecklas ständigt. Läs en komvuxutbildning inom fordon och transport. Logistik och transport kräver säkra vägar.


Komvuxutbildningar inom fordon och transport motsvarar den utbildning som du läser på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. Komvuxstudierna är mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar är färre, vilket betyder att du som student får arbeta mer. I fabriker, via lagerterminaler och genom transporter. Lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Din framtida arbetsplats kan vara på transport - och speditionsföretag, på rederi, vid flyget eller inom handel och industri.


De har olika längd men är upp till år. Det finns program i logistik som är inriktade på exempelvis Transportlogistik, Informationslogistik eller Sjöfart och logistik. I våra kurser och utbildningar inom logistik ger vi dig rätt verktyg till att lyckas med en effektivare supply chain.


Det händer mycket på logistik - och supply chain-området och det gäller att hålla sig uppdaterad och förstå effekten av alla olika tekniker som kommer in i flödet av både tjänster och produkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg