tisdag 16 maj 2017

Sunfleet erfarenheter

Har precis upptäckt att sunfleet bilpool finns hyfsta nära oss och det verkar ju bra. Någon som är med och kan dela med sig av sina erfarenheter ? Vad är bra, vad är dåligt? Själklart kan ni med erfarenhet från andra bilpooler också dela med er!


Sunfleet erfarenheter

Mina erfarenheter av sunfleet är goda. Som beskrivs tidigare så är det dock inte det bästa alternativet för längre resor, utan lämpar sig mer för kortare resor under 4h. Bra att kombinera tillsammans med Drivenow (BMW:s motsvarighet).


Där tillgången på bilar är bättre. När bilpoolen är lika dyr som privatleasingstjänsten är så är det bara intressant att använda bilpool under mycket speciella omständigheter. Vi ger medlemmarna tillgång till nyservade och välstädade Volvobilar, när de vill.


Sunfleet erfarenheter

Jo det stämmer – man kan boka bilen för en vecka eller mer. Av erfarenhet vet vi att bilarna används i större grad vid bättre exponering. Kan man bygga fler lägenheter och färre parkeringar om man inkluderar bil-pool? Särskilt den som inte kör så mycket kan sänka kostnaderna rejält eftersom de fasta kostnaderna och reparationer slås ut på alla användare. Det gör att det blir svårt att jämföra deras erbjudanden rakt av.


Alltid på tillgängliga platser, dit det är enkelt att ta sig till fots. Du är inte knuten till en specifik bilpool, eller ens en specifik stad. Ena gången kan du välja att hämta en bil i Göteborg, en annan gång i Stockholm eller Lund till exempel. Det har fungerat fantastiskt smidigt, och för oss som oftast behöver bil på udda tider (en måndagkväll, med bara någon dags varsel, några timmar på lördagen, tisdag-onsdag) fungerar det här fantastiskt smidigt. Carsharing växer sig allt starkare och Volvo är en betydande aktör här i och med Sunfleets verksamhet.


Sunfleet erfarenheter

Många människor, såväl privat som via företag och kommuner, har idag tillgång till nya, moderna Volvobilar. Två poolbilar, öppna för allmänheten, placerades ut i stadsdelen Handen under två veckor. Sunfleet har över tusentals bilar över nästan hela landet. Insatsen fick snabbt positiv feedback från användarna som tyckte att det var smidigt sätt att få tillgång till bil.


Therese Ahlström Brodowsky har utsetts till ny VD på bildelningsföretaget Sunfleet. Hon har mångårig erfarenhet av företagsledande roller med digitalt fokus samt företag och organisationer i förändring. Seminariet leds av Per Schillander, Trafikverket Region Väst, med mångårig erfarenhet av arbete med bilpooler. Skulle vara intressant att höra hur pass bra det funkar i praktiken. Hur tillgången på bilar är, hur pass lång framförhållning man normalt behöver etc.


Medlemmarna äger alltså bilarna tillsammans, så vi är många som delar på skötseln! Mobilitet förändras i grunden och Volvo Cars leder den omvandlingen. Verksamheten bygger dock på en gammal plattform och gammal teknologi som nått slutet på sin livscykel.


DriveNow, Move About och Sunfleet. Syftet med forskningsuppdraget var att med hjälp av fokusgruppsintervjuer fördjupa insikterna om användares erfarenheter av Elstation Stockholm C. HSB som har två hyresfastigheter i området finns liknande erfarenheter : – En tredjedel av p-platserna står tomma, än så länge, säger Tom Wilkinson vid HSB Malmö. Han tror dock att det kan tillkomma bilar, då det finns hyresgäster som hyrt platser i andra garage.


Erfarenheter från projektet ”Innovativ parkering”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg