fredag 5 maj 2017

Buss till fjärilsdalen rhodos

Upp till rabatt i Rhodos. Missa inte chansen, boka nu! Fjärilsdalen brukar vara ett vanligt stopp på bussutflykter på hela Rhodos. Namnet låter som hämtat ur en saga, och lika vackert är det! Varje år från mitten av juni till sent i september söker sig nämligen fjärilsarten Panaxia Quadripunctaria till detta naturreservat och bjuder på ett fantastiskt skådespel.


Buss till fjärilsdalen rhodos

Det gick bara bussar hem och de var smockade med folk så vi fick stå mestadels av tiden. Kom ut i naturen på en guidad heldagstur och upplev tre av de mest populära turistattraktionerna på ön Rhodos. Under senvåren föds sedan nya fjärilar ur pupporna, i ett av naturens mest fascinerande skådespel. Hit till trakten går det att ta sig med buss från exempelvis Rhodos sta men eftersom den inte går ända fram till själva fjärilsdalen kan det vara värt att överväga att ta en taxi.


Det är också möjligt att rida på åsna upp till toppen av staden där templet finns. Tänk på att forumet är till för att sprida tips och råd om resor. Visa respekt och använd alltid en vänlig ton.


Det är inte tillåtet att göra ett inlägg i eget kommersiellt syfte. Läs gärna mer i våra användarvillkor. Rhodos reseguide ger dig tips om sevärdheter, guidar dig till de bästa attraktionerna, hjälper dig att finna billiga flyg och hotell för övernattning.


Lindos har ett lite större utbud av nattliv. Boka din drömsemester redan idag! Jag har själv bott på Rhodos i cirka månader totalt under två somrar och jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips när det gäller Rhodos sevärdheter och saker att göra på Rhodos.


Redan hemifrån kan du boka hyrbil för en eller flera dagar för att smidigt ta dig runt på ön. Här finns de bästa familjehotellen. Till Rhodos stad med sitt stora utbud av shopping och sevärdheter är det fyra kilometer.


På Rhodos använder man sig utav euro och priserna är ofta något lägre än i Sverige. Det enklaste sättet att ta sig runt på ön är buss , taxi eller hyrbil. Taxichaufförerna här förväntar sig i regel inte dricks, däremot brukar man se till att runda av uppåt.


Buss till fjärilsdalen rhodos

Bakom Mandrakihamnen går bussar till alla delar av ön. På vägen till eller från Rhodos stad (för shopping och bad) rekommenderar vi ett stopp i Kalithea. Man tar sig enkelt hit med en gratis transferbuss från Rhodos sta eller taxi och buss. Vattenlandet har många attraktioner och kan enkelt underhålla hela familjen en hel dag. Ta sig runt på Rhodos.


Att ta sig runt till fots går hur bra som helst i Rhodos stad och i andra byar och städer. Vet inte ifall det går en buss från Ixia till Lindos, men annars går det fint att ta buss till Rhodos sta som tar ungefär -minuter från Ixia. Från Rhodos stad går där bussar överallt på ön.


Buss är billigt och kostar bara några euro per resa, men dem är inte alltid så punktliga och inte heller så bekväma. Rhodos internationella flygplats Diagoras ligger km från stadens centrum, nära byn Paradissi. Du kan ta en lokalbuss in till staden. Den sista bussen avgår från flygplatsen kl.


Det går även bra att ta taxi, kostnaden beror på när du åker, hur mycket trafik det är och hur mycket bagage du har. Nattlivet här är ett faktum, så passa på att roa dig ända in på småtimmarna! Du tar dig till Ixia med buss , taxi, hyrbil eller motorcykel från Rhodos centrum.


Buss till fjärilsdalen rhodos

ATT GÖRA: Besök Rodiniparken (tre kilometer från Rhodos centrum) där du kan njuta av den fantastiska utsikten över Ixiabukten. Följ med Apollo till Rhodos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg