tisdag 23 maj 2017

Finsk mytologi

Finsk mytologi

Bland de många heliga djuren i den finska mytologin hade björnen särskilt stor betydelse i kulten - hans andliga namn yppades dock aldrig av finnarna. Artiklar i kategorin Gudar i finsk mytologi Följande sidor (av totalt 11) finns i denna kategori. De nordiska kungasagorna, asatro och mytologi lär ju ändå ha något samband med finsk -ugrisk mytologi ? Det sägs ju att det i Finlan precis som i Skandinavien, förr i tiden fanns vikingar, så ett visst utbyte lär det ha funnits. Kalevaladagen - den finska kulturens dag - firas i år i Borgå med en fest den februari öppen för allmänheten. Det här kan komma att väcka frågor hos de Borgåbor som i år saknade motsvarande fest på Runebergsdagen.


Finsk mytologi

Finsk -ugrisk mytologi går tillbaka på den ugriska grundmyten som är berättelsen om de hunniska och ungerska folkstammarnas tillkomst. Enligt myten berättas det att Hunor och Ugor, två söner till en kung, var ute och spanade efter den vita hjorten. Nordisk mytologi är den samling myter som fanns i Norden under förkristen ti ofta starkt förknippade med vikingatiden. Mytologin och traditionerna är dock äldre och härstammar ur andra germanska myter.


Iku-Turso var en finländsk ubåt som tjänstgjorde under det andra. Religion och Mytologi. I Finland trodde man på gudar och gudinnor.


Tor i Finsk mytologi : Ulfgar: Roars hirdman: Ull: Son till Siv, styvson till Tor, bågskytt och skidåkare: Unn: Freke jarls dotter: Urania: Astronomins musa i grekisk mytologi. Hennes attribut, himmelsgloben: Urd: En av ödesgudinnorna: Urdabrunnen: Belägen i gudavärlden under asken Yggdrasils rötter: Urds brunn: Belägen i gudavärlden. Sköna Helena och kung Menelaos. Grekisk mytologi är en samling mytologiska berättelser som innefattar såväl svarssägner och skapelseberättelse, mytologiska beskrivningar av äldre historiska händelser som rent sagostoff.


Inuitisk mytologi och Grekisk mytologi. Kalevala er en samling af gamle sagaer, sange og myter fra finsk mytologi. I Finsk Mytologi - Primary Source Edition I praktiken innebär det att huvuddelen av föreläsningarna är inspelade, där studenten kan. Det finns nämligen också en annan skapelsemyt som bilden nedan är ett uttryck för. Enligt denna var det Geb, liggande, och Nut stående över honom som skapade det stora ägget ur vilket solguden Re växte fram.


Finsk mytologi

Läs om den egyptiska mytologin. Finsk skapelsemyt Finsk skapelsemyt - För länge sedan fanns det bara luft och hav. Finnish mythology survived within an oral tradition of mythical poem-singing and folklore well into the 19th century.


Of the animals, the most sacred was the bear, whose real name was never uttered out lou lest his kind be unfavorable to the hunting. Skickas inom 5-vardagar. Tuuletar har hämtat sitt namn från vindens gudinna i finsk mytologi och de har verkligen svept som en gudomlig vind över världsmusikens arena. Med deras mix av beatboxing och finsk folktradition har de tagit genren vokal-folk-hop runt världen. Grammyn” EMMA och du kan ha hört deras musik i HBO:s serie Game of Thrones.


Eventuelle ændringer i den svenske original vil blive fanget igennem regelmæssige genoversættelser. Inlägg om finsk mytologi skrivna av. Det verkar inte som om vi kan hitta det du letar efter. Kanske kan en sökning hjälpa.


This banner text can have markup. Den inuitiska mytologin har många likheter med religionerna i andra polära områden som den nordliga ryska mytologin , sibirisk mytologi , finsk mytologi och nordisk mytologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg