måndag 8 maj 2017

Narcissistiska drag kvinna

Min mor har haft en röd tråd i sitt liv när det kommer till vänner och män. Denna snuskigt manipulativa kvinna som snärjde ALLA med sitt lismatiska sätt för att sedan när hon fått dom dit hon vill sticker kniven i ryggen på dom. För kvinnor och män som fallit offer för psykisk misshandel, privat eller på sin arbetsplats.


Narcissistiska drag kvinna

Vi har använt oss av det manliga könet men våldsverkaren kan också vara en kvinna. Narcissistiska personer kan beskrivas på samma sätt. Deras närvaro är magnetisk: de är intelligenta, charmerande och populära när de är i händelsernas centrum. Partnern med narcissistiska drag ser till en början inga problem med sitt beteende, utan tycker att den andra är överkänslig. Både kvinnor och män kan ha narcissistiska drag , men det är mycket vanligare bland män.


Finns det en sund narcissism också? Alla små barn är till exempel narcissister. En tanke du kan ha i bakhuvudet är att om din partner verkar för bra för att vara sann så är det sannolikt så och du bör vara observant. Enligt Kaufman dras kvinnor som går igång på drama till narcisssister.


Narcissistiska drag kvinna

De går igång på tanken om att vara den som får honom att ändras till det bättre. Om du syftar på en person med drag av, eller ren narcissistisk personlighetsstörning - råder ingen skillnad på män eller kvinnor egentligen. Balanserar sitt inre självförakt med att förhöja sig själv och förminska andra.


Psykoanalytisk terapi kan vara till hjälp för narcissister. Men terapeuten måste vara medveten om patientens personlighetsdrag och vara noga med att inte riva ned de narcissistiska försvaren alltför snabbt. Ilska, vrede, impulsivitet och otålighet kan bearbetas med färdighetsträning. Hur beter sig kvinnor som har en narcissistisk personlighetsstörning?


Narcissistiska drag kvinna

Jag har mina misstankar att en av mina närstående har störningen. Favoriten kommer att försvara mamman och indirekt föra våldet vidare genom att leta efter orsaker att skylla syndabocken för mammans agerande. Favoriten kan också själv direkt ta på sig den narcissistiska moderns uppgifter genom att fysiskt misshandla syndabocken så att den narcissistiska mamman inte behöver göra detta själv. Det narcissistiska våldets normaliseringsprocess” blir för övrigt en mer heltäckande förklaringsmodell då man bland annat även kan inkludera misshandel av barn, vuxenmobbning, misshandel i samkönade relationer och kvinnor som misshandlar män.


Har du narcissistiska drag ? Det dominerande draget är en uppblåst självbil där personen uppfattar sig själv som storarta upphöjd och framgångsrik. Många människor kan ha ett eller flera narcissistiska drag , utan att vara narcissister, så att försöka diagnosticera kollegan eller chefen är en dålig idé. Samtidigt kan en narcissist orsaka stora skador i en organisation och därför är det viktigt att känna till varningstecknen, och få hjälp att hantera personen om det behövs. Han har många av kriterierna: han är inte så empatisk, utnyttjar andra (man ska hämta hans saker, han vill bara göra saker som roar honom och så vidare), förväntar sig omedelbar respons från vänner och familj (dock inte från inrättningar, vad jag vet), kräver beundran, är elitist, talar med alla omom mig som den perfekta kvinnan.


Utseende, självkänsla och sexualitet. Beteendet till trots har kvinnor med histrionisk störning ofta låg självkänsla. Det är förfärligt att kastas runt i den berg och dalbana som livet med en narcissist eller ngn med narcissistiska tendenser blir.


Jag lider med alla som går igenom detta. Men vill säga att det blir bättre med åren. Förutsättningen är nog förstås att man bryter med narcissisten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg