tisdag 30 maj 2017

Behålla e postadress telia

Här hittar du tjänsten för dig! Med oss kan du uppdatera oftare. Surfa fritt på sociala medier. Tjänster och lösningar för företag. Upptäck möjligheterna med Telia.

Logga in på Mitt Telia. Klicka på Inställningar under rubriken Mina e -postadresser och välj Ändra e - postadress vid den e - postadress du vill byta namn på. Fyll i ett nytt namn och klicka på Spara för att bekräfta namnbytet.


Tips: Lägg till en etta efter e - postadressens namn. Du kan till exempel ändra adressen fornamn. Av säkerhetsskäl undviker vi att hantera personuppgifter i okrypterade e -postmeddelanden.


Begreppet personuppgifter inkluderar bland annat personnummer, abonnentuppgifter och annan data som kan knytas till dig som person.

Vi kan därför inte hjälpa dig med ärenden som direkt rör ditt innehav hos Telia via e - postadressen nedan. Uppringt internet kostar cirka 3kr per år och du kan få hjälp att teckna abonnemanget och flytta adressen om du kontaktar vår kundtjänst. Om du har en e - postadress hos Telia sedan tidigare finns möjligheten att behålla e - postadressen genom att (hos Telia ) begära att den kopplas till mobilabonnemanget.


Det är möjligt att fler operatörer har samma möjligheter, det kan vara värt att fråga om man inte vill byta sin e - postadress. Nu så har vi investerat i fiber och insåg att Telia ej har fiber i det område vi bor. Detta leder till att vi måste säga upp vårat telia abonemang så vi kan få ut något från vårat fiber. Hade först uppringt internet och nu bredband.


Men nu vill jag byta till comhem istället (blir billligare) och då även ha telefon och digital-TV genom dem. Nu undrar jag hur jag ska göra för att behålla min gamla e - postadress ? Det verkar finns ett annat alternativ som en del använder under en övergångsperiod och det är att skaffa det billigaste abonnemang man kan hitta hos Telia och då får man behålla sina mailadresser. Prata med Telia om det och se hur det går att göra. Det här kan dock variera, det finns leverantörer som låter dig fortsätta att ha tillgång till e -postkontot.


IMAP innebär att originalet av din e -post sparas på e -postservern så att du bland annat kan läsa din e -post på fler enheter. Med POPsparas din e -post och dina kontakter lokalt på en enhet. Om du raderar något i ditt e -postprogram finns det alltså inte sparat på din Telia Webmail.


Vi rekommenderar alltid IMAP.

Telia debiterar en administrativ avgift på kr för er pappersfaktura. Notera att ni kan få detaljspecifikation endast via pappersfaktura, ej med e -postfaktura. Så nu undrar jag vad man ska skaffa för e -mail konto för att vara mest framtidssäkrad och kunna ha det kvar så länge som möjligt oavsett internetleverantör?


När man säger upp abonnemanget så upphör även e - postadressen. Om din operatör blir uppköpt av en annan operatör kommer du normalt inte kunna behålla din nuvarande e - postadress med den nya operatören. Kontrollera hur lång tid efter uppköpet du har tillgång till din gamla e - postadress och spara över viktiga mejl och dokument som du inte vill förlora. Så kontaktar du Telia via e –post.


För Telias e -post står det överallt ingår i Telia Internet. Telia har 1GB utrymme för mail, per konto. Att hämta all e –post med POP i en dator, samtidigt som de lämnas kvar på servern, är väl ett utmärkt sätt att få en backup av all e –post.


Telia abonnemang i Spanien, dålig mottagning. UT har någon annan server du kan använda så är det nog kört, smtprelay1. Var mycket snack om det när folk började byta från Telia till Bostream och ville behålla Telia -adressen, Bostream hade i början bara smtp för folk som beställde deras egen mailtjänst.


Tanken är att avsluta den gamla mailen som ligger hos Telia då vi nu äger ett domännamn hos one. Så vilken strategi lämpar sig bäst för detta? Problemet är att han använt samma mail i alla år och att alla kontakter därför har den mailen som kontakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg