torsdag 25 maj 2017

Åldersskillnad i förhållande statistik

I slutändan är det kärleken som skapar ett stabilt förhållande och kärleken är blind även för ålder. Vi är faktiskt bara så gamla som vi känner oss. Men visst finns det ändå sådant som riskerar att bli problematiskt i relationen om åldersskillnaden är stor.


Åldersskillnad i förhållande statistik

Mycket kan visserligen uppstå i vilket förhållande som helst, men risken är möjligen större. Hur stor åldersskillnad är egentligen ”okej” i ett förhållande ? Den kan räkna ut både hur ung och hur gammal din partner max bör vara i relation till din. Man måste även analysera anledningen till ett förhållande med en sådan stor åldersskillnad. Kvinnor tror att om de ser yngre ut kommer de vara lyckligare, men det stämmer inte alltid. Ja, det är bra för en kvinna att må bra över sitt utseende, att förbättra sitt självförtroende, att känna sig återupplivad.


Men har det någon betydelse egentligen och hur stor skillnad är egentligen för stor? Läs mer Syskon- och generationshushåll är främst en delmängd av hushållstypen Övriga hushåll. Här visar statistiken att det endast är tre procent som lämnar varandra.


Om paret har barn påverkar också deras chanser att förbli tillsammans. Risken för skilsmässa är procent lägre om man har ett barn när man står framför vigselförrättaren. Men hur många års skillnad kan svenska singlar egentligen tänka sig hos en potentiell partner? Och finns det en siffra på vad som egentligen är realistiskt för ett lyckligt och långvarigt förhållande ? Alltså, om du är år och delar det på två så har du 12.


Nu ska man ju hålla i bakhuvudet att detta är endast en indikation och ett förhållande är väldigt olika från person till person. Ni med ca års åldersskillnad i erat. Här är kändisarna som struntar i åldersskillnad.


Åldersskillnad i förhållande statistik

Kärlek har ingen ålder, heter det. Och det verkar flera av våra svenska kändisar hålla med om. Vad kan de där två ha gemensamt egentligen? Så brukar det låta bland elaka tungor när två personer med många år emellan sig inleder ett förhållande. Men spelar åldern verkligen någon roll?


För ju större åldersskillnad – desto större är risken att det skiter sig När det skiljer tjugo år mellan två parter i en relation till exempel, så ökar risken med hela procent. Och forskning visar att åldern faktiskt kan vara väldigt avgörande när det gäller hur länge ett förhållande klarar sig, även vid mindre skillnader. Stor åldersskillnad i förhållanden har bara betydelse om du lägger vikt vid det.


Så vi har nu kommit fram till slutsatsen att kärlek bara har en ålder om du ger den det och om du låter dig själv guidas av dina fördomar och uppfattningar – som inte är sanna. Insamling och urval Den månatliga statistiken samlas in, bearbetas och produceras av Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Mäklarstatistik. Varje år säljs ca 100. Den absoluta majoriteten av dessa kommer med i statistiken men några gallras bort.


Läs även bevis på att du är i ett förhållande med äkta kärlek. Det är inte ålder som gör att två människor passar ihop. Humor, attraktion, tillit, värderingar eller en persons knäppa egenskaper som du bara inte kan få nog av, är exempel på saker som kan göra människor kära.


Inte en siffra på din legitimation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg