fredag 2 december 2016

Bygga på en våning på huset kostnad

Bygga på en våning – Sök efter kvalitetshem nära dig på Mitula. En takhöjning är ett samlingsnamn för åtgärder som rent fysiskt syftar till att höja upp taket på ett hus. Det kan handla om allt från att bygga till en extra våning på en villa, eller att helt enkelt skapa lite mer takhöjd inne på en befintlig våning av huset. Planera för bästa resultat och lägre kostnad för att bygga till en våning. Lägg lite tid på att fundera ut en bra planlösning både på den nya våningen och den befintliga där det behöver beredas plats för en trappa.


Bäst är om trappan kan placeras centralt i huset.

Du kommer att använda den oftare än du kanske tror! En fördel med att addera en färdigbyggd taklösning är att husägaren kan bo kvar i huset medan övervåningen färdigställs. Hela transformationen, att lägga till en ny våning , tar runt en vecka. Själva borttagningen av det gamla taket och pålyftningen av den nya våningen sker vanligtvis på en dag. En familj i södra Sverige bor i en tvåplansvilla på 1kvadratmeter.


De vill nu bygga till ett extra rum på kvadratmeter, med bland annat energisnåla PVC-fönster och dränering runt. Det innebär att en vägg måste rivas, en dörr mellan vardagsrum och den nya utbyggnaden sättas in samt själva rummet byggas upp med allt vad det. Ett smidigt sätt att få ökad boyta är att bygga till en våning , antingen på hela huset eller delar av det.

Detta kan en arkitekt hjälpa dig me men det finns också företag som specialiserat sig på så kallade taklyft. Vår erfarenhet är att de flesta hus i Skandinavien har en konstruktion som gör det möjligt att bygga ut huset på höjden med en ny takvåning. Våra kvalificerade konstruktörer tar fram en trygg och anpassad lösning för just ditt hus vilket gör att du kan ta del av fördelarna med att bygga ut ditt hus uppåt.


Maries mamma kom på den ljusa idén att istället bygga på höjden och de började leta efter smarta lösningar. Ganska snart stötte de på en firma som gjort till sin specialitet att bygga på våningar och tak på befintliga hus. I november kom företagets representant och tittade och man började diskutera vilka lösningar som kunde passa. Boarean var på 127Kvm Takresning vi gjorde blev på 170Kvm Golvyta, Boarea ca 120Kvm detta för att vi gjorde taket större en huset vi gjorde ett stort takutsprång för att maximera boytan på Ovanvåningen. Det första vi gjorde var att anlita en Arkitekt som gjorde Ritningen på huset för att söka bygglov.


I Stockholm är snittytan på en villatomt cirka 6kvm. Det betyder att för de flesta är möjligheterna att kunna bygga ut sitt hus väldigt begränsade. Men man kanske trivs så bra i sitt hus och med sina grannar att en flytt när familjen växer ändå inte känns som en bra lösning. På Åtvidabergs Takvåningar bygger vi ut hus på höjden och är Nordens ledande leverantör av takvåningar.


Om man vill bygga på en våning till på ett vanlig hus byggt med reglar så måste väggarna förstärkas med balkar för att orka bära den extra tyngden. På en timmerstomme behövs inte det. HUSET MÄTTE 1kvadrat i både källare och bostadsplan.


Men givetvis kan den kostnaden variera stort, inte minst om du kan göra en del av jobbet själv (ungefär hälften är arbetskostnader) samt beroende på vilket material du väljer. Huset är idag kvm på markplan, varav ca kvm av dessa är en utbyggnad i vinkel. Vi vill bygga till en våning (halvplan), ev med takkupa beroende på kostnad.

Ev toalett på ovanvåning dock ej krav. BufretLignendeOversett denne siden2. Vi funderar lite smått på att bygga ut huset. Funderar du på att bygga hus eller villa? Här är några tips vägen!


Att ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp blir alltid billigare än att ordna eget. Tänk igenom dina behov noga innan du bygger. Hur vill du leva om tio år? Att bygga hus ska inte gå snabbt!


Det är svårt att få grepp om alla kostnader i förväg. Men en viss erfarenhet har jag ju så alla prisförlag under milj kr skulle jag ta med viss skepsis. Ni vill säkert ha en toa på övervåningen då ska stammen dras vidare från befintlig och all el ska kopplas vidare etc etc. Att vid nyproduktion förebygga sättningskador är betydligt billigare än att åtgärda befintliga hus.


Exempelvis pålning kostar mycket mer att utföra efter att ett hus väl står på plats. Om du ska bygga ett nytt hus och lägga en helt ny grund har du möjlighet att göra allt rätt från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg