måndag 3 oktober 2016

Mossa mellan stenplattor

Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte.


Unna dig äkta arganolja här.

Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Om det nu är just mossa som har mellan trädgårdsplattorna så kan man ju använda ett mossbekämpningsmedel. Ett effektiv är järnsulfat.


Ute med det i rätt koncentration och efter en kort stund är mossan svart, men sedan återstår ju jobbet med att ta bort den döda mossan. Nu fick inte jag detta att fungera alls. Ogräs mellan plattorna – ett vanligt ok för villaägare.

Alla som har stenlagda partier i sin trädgård vet om vilken ve och fasa det är att rensa ogräs mellan partierna, men det finns många beprövade metoder för att förenkla rensandet – och dessa metoder finner du i denna artikeln. Hur gör man för att förebygga ogräs mellan. Oftast ger jag upp och ignorerar allt ogräs som oförskämt tränger sig in mellan alla plattor - för att i nästa sekund ta upp kampen igen. Vill du fräscha upp dem inför sommaren?


Vi visar dig vägen till fläckfria stenplattor på din uteplats eller uppfart. Följ den här enkla rengöringsguiden och smutsen på stenplattorna blir ett minne blott! Tyvärr har några av de mest effektiva metoderna för att ta bort mossa , även en skadlig inverkan på miljön och kan dessutom orsaka skador på ditt hus om de överanvänds eller brukas felaktigt. I stort kan man säga att du har två val, du kan lämna mossan därhän eller också kan du använda dig av produkter som inte skadar naturen. Medlet lämnar efter sig en yta som mossa , mögel, alger och dyligt inte trivs att växa på.


Det håller i flera år. Dessutom ska man kanske kolla upp om regnvattnet rinner till kommunalt avlopp. Altantvätten är ett roterande munstycke som fördelar högtrycksstrålen över ett stort område och på så sätt skonar ytan på dina stenplattor.


Altantvätten rengör även fogarna mellan dina trädgårdsplattor, så det kan vara nödvändigt att fylla på med ny fogsand efteråt. När det är gjort är din stenaltan så gott som ny. Mossa mellan stenarna? Jag lider av plattrensningsallergi.


Den är lite speciell eftersom den är tvärtemot all annan allergi – dvs den är kraftigast innan man påbörjar själva jobbet.

Så tar du bort mossa och ogräs från gräsmatta och stenplattor. Dock gissar jag att man inte ska kasta den döda mossan i komposten, kan ju vara illa för mögel och sånt som jobbar med nedbrytningsprocessen. Växer det mossa på dina stenplattor ? Testa att ta bort den med en högtryckstvätt. Ett tredje sätt att bekämpa ogräs mellan trädgårdsplattorna är att använda en speciell typ av sand.


Har du problem med ogräs? Du kan hålla fogarna ogräsfria på den befintliga uteplatsen genom att lägga ogräshämmande sand i fogarna,” förklarar Vibeke Markussen. Sanden har ett högt pH-värde, vilket gör det svårare för ogräset att överleva.


Stålborste för rengöring mellan stenplattor. Används som effektiv plattrensare för att ta bort ogräs mellan stenplattor , gatsten och andra stensättningar. Smidigt verktyg för att rensa mellan stenplattorna Detta verktyg från Gardol tar enkelt bort mossa och annat ogräs mellan dina stenplattor. Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla fräscht och göra det besvärligt för mossan att komma tillbaka. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du skall placera i trädgården.


En ofläckad samt jämn yta är ej lika lockande som ett poröst material med otaliga ihåligheter. Eftersom mossa inte bara bildar ett tjockt lager på stenplattor , utan även stannar kvar i stenplattornas porer används rotojetmunstycket för att avlägsna mossa. Ingen aning om vad det är men har iaf.


Köpte sån round up, men alltså man kunde ju inte hälla ut utan var tvungen att trycka och dutta, alldeles för jobbigt för den stora ytan, så därför jag undrade här om det fanns andra alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg