måndag 25 januari 2016

Tema kompis lekar

Befria din kompis Varje barn har en ärtpåse på huvudet och alla får gå, springa runt, framåt, bakåt eller krypa på alla fyra. Om man tappar sin ärtpåse, blir man förstena en kompis som fortfarande har sin ärtpåse på huvudet kan befria genom att plocka upp ärtpåsen från golvet och lägga tillbaka den på kompisens huvud. Dela in deltagarna i tre eller fyra exakt lika stora grupper och bestäm en färg för varje grupp t. Ge deltagarna i varje grupp ett lekband med sin färg.


Det viktigaste är att grupperna är exakt lika stora, om det inte går kan någon eller några få ledarrollen.

Sätt igång leken genom att spela musik. På min avdelning jobbar vi med kompistema. Jag skulle vilja få tips på lekar , sånger osv som passar för barn mellan och år, alltså ganska spridda åldrar. Gör inte som jag En tvärtomlek som är lämplig som paus på en lektion.


View (Det osynliga) Rutfältet: En samarbetsövning som kräver. Den här leken handlar om att programmera en robot, där roboten är din kompis ! I leken får du vara programmerare eller robot.

Du övar dig att prata datorns språk och ge instruktioner som löser en specifik uppgift, som är exakta, i rätt ordningsföljd och fullständiga. Okej jag hittade precis på det namnet. Men å andra sidan har jag och mina kompisar hittat på den här leken också.


Detta är mysigt att göra till efterrätten kanske? Alla skriver lappar med olika teman som har med livet att göra. Ja, det är bra att ha en kompis för då behöver man inte känna sig ensam.


Jag har flera kompisar , det tror jag att ni också har här på förskolan, säger Maritha Larsson. Hon fortsätter att läsa. Den lille mannen i boken får så småningom en egen kompis , en glad hund. Den eminenta kanalen Vsauce, vars klipp man lätt kan sträcktitta på, har ett med tema lek.


Skolliknande förskola krossar barn? Med hjälp av smileys kan man leka olika lekar där man får berätta om sina känslor. Vi har gjort en tärning med smileys som barnen tycker är rolig att göra charader med. Barnen har också fått berätta om vad som gör dem glada, ledsna, arga osv.


Serien handlar om kompisarna Kanin och Igelkott och består av flera olika produkter: Tio små kompisböcker. En serie med tio små berättelser om Kanin och Igelkotts vardag.

Med uttrycksfulla illustrationer och enkla texter presenteras tio olika teman. Kompis tema är något vi jobbar med under hela året, vi läser böcker, leker kompislekar, pysslar, sjunger kompissånger och försöker alltid hålla detta tema levande så det hela tiden utvecklas. Exempelvis: Dela med dig, Prata om det och Säg stopp. Tio stycken fina inbundna böcker i en snygg samlingsbox med kompissagor som handlar om Kanin och Igelkott. Tre kompisar spelar fotboll.


En kompis missar bollen, ramlar och får ett skrubbsår på knät. Fyra kompisar leker en lek. En annan kompis ropar: Du åkte ut! Kompisen som åkte ut ur leken springer iväg. Kopplingar till LGR – vad?


Ringlekar och ringdanser är några av de mest klassiska lekarna som finns för barn. Vare sig det ska lekas på barnkalas, vid midsommar eller kring granen på julafton, så finns det få lekar som är så uppskattade av barn som ringlekar och ringdanser, och även vuxna kan vara med på det roliga. Man läser En bra kompis.


Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet. Alla som är med i leken ska stå inne i cirkeln. Problemet är att alla vill äga huset själva,och därför gör de allt för att knuffa ut varandra.


Bli man utknuffad ur huset är man ute ur leken. Vem blir herre på täppan ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg