tisdag 26 januari 2016

Davidssons kött

Att bedriva handel med kött är att ta ansvar för kvalitet och lönsamhet i många led. Livsmedelsmarknaden förändras snabbt och kraven på köttprodukter blir ständigt tuffare. AB Sten Davidsson arbetar i huvudsak med tre stora. Vårt nybyggda och moderna fryshus är ett av Sveriges få.


Stycka köttet i 5-delar, krydda med paprikapulver, grovmalen svartpeppar och salt och stek bitarna tills de fått en fin stekyta.

Lägg köttet i en stekgryta och häll på vatten så att det täcker köttet , tillsätt buljong, tomatpuré, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad. Allt fick koka i 1½-timmar, precis som mina vanliga grytor. Jag tog sedan upp köttet ur skyn, rensade bort köttet från benen och skar det i bitar samt redde av skyn med vetemjöl. Innan jag lade tillbaka köttet i grytan tillsatte jag en skvätt grädde till såsen och smakade av med soja och salt.


Duken rekommenderas till de flesta matvaror utom rått kött och rå fisk. Bivax sägs ha antibakteriella egenskaper vilket gör att bivax är lämpligt att ha i återanvändbara köksprodukter. Du rengör den i kallt vatten och ev.

Bivaxduken klarar som mest av temperaturer på max grader, vid högre temperaturer smälter. Nu lanserar jag min nya kurs ketodiet. En av de mest effektiva kurserna för att snabbt gå ner i vikt. Om vi ska räkna kilopriset på den här tuppen så blir det en väldigt dyr middag med tanke på inköp av tuppen, 1½ månads utfordring och tiden det tog med att slakta och göra i ordning. Just nu ligger köttet i frysen efter ha hängt i matkällaren ett par dagar.


Gårdsnära hjälper dig hitta lokala producenter av mat och dryck i Jönköping och i övriga Sverige. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar.


Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare någon minut under omrörning. Rör ner vatten, fon crème fraiche och örter. Låt alltsammans puttra i 10.


Vårt mål är att genom ett sortiment. Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Pumpastroganoff och tankar om klimatsmart mat.


För mig är det ren lycka att fortfarande kunna njuta av de grönsaker vi odlade i somras.

Grillpannan kan användas direkt på spishällen eller över öppen eld. Betala direkt, senare eller dela upp. I kostrådgivaren Ulrika Davidssons kök blandas lekfulla matkreationer med lustfylld fantasi, fantastisk entreprenörsanda och äkta hemma-hos-känsla. Vi ville bo in oss i huset ett tag innan vi började göra om och flyttade faktiskt bara in, berättar Ulrika.


I början var jag tveksam till köksluckorna och framför allt färgen. Ute efter täljsten till er kamin eller vedspis? Vi har ett fint utbud av en mängd olika täljstenar som ni enkelt kan beställa från vår webbplats. Välja naturliga och bra proteiner som en bas i min kostplan – ekologisk kyckling, kravmärkt kött , fisk och ägg är lätt att laga goda rätter av.


Njuta av bra fetter såsom olivolja, pesto, nötter, frön, avokado, majonnäs, aioli och riktigt smör. Du bör undvika kött och välja fisk och fågel samt räkor, hummer, kräftor, krabba. De mjölkprodukter blodgrupp A kan äta är: yoghurt, sojaprodukter, get och fårprodukter.


Denna blodgrupp behöver inte så mycket fett, framförallt bra är olivolja och linfröolja samt nötter och frön som jordnötter, valnötter, pumpafrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg