onsdag 6 januari 2016

Bästa nischbank

Läs mer Hitta bästa sparkontot Sparpengar ska ge så hög ränta som möjligt. Därför kan det vara mödan värt att leta efter ett sparkonto som ger högre sparränta. Läs mer Vi tar tacksamt emot tips och förslag på nya aktörer till vår jämförelse av sparkonton även om vi inte kan visa alla.


I det här listan kommer bankerna presenteras i kundnöjdhetsindexet med de bästa svenska bankerna först. Det är alltid viktigt att jämföra banker innan man gör ett val så även om indexet är en bra måttsticka så är det kanske inte det definitiva svaret för dig. En nischbank är oftast förknippat med mindre banker och finansföretag som specialiserat sig inom ett område.

Det kan vara aktie-och fondhandel med lägre avgifter, bank som bara finns på nätet, eller bättre räntor på sparkontona. Här hittar du den bästa sparräntan. Den bästa sparräntan hittar du inte hos din vanliga storbank utan hos de lite mindre bankerna som specialiserat sig på sparande och utlåning.


Dessa banker kallas ibland för nischbanker. Anledningen till att nischbankerna kan ge dig en så pass bra sparränta är de har låga omkostnader. För att på bästa sätt jämföra nischbanker när det kommer till lån utan säkerhet kan du ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare hjälper dig att jämföra räntor och lånevillkor på ett transparent sätt och du slipper alltså göra jämförelsen själv. Nischbanker får bästa betyget.


Handelsbanken får se upp.

Kampen om kunderna hårdnar. Den är fortfarande Sveriges bästa storbank i konsumenternas ögon. Eftersom den här typen av sparkonton är en högriskplacering så bör man först fundera på om man är bekväm med risken.


För att sprida risken så kan man fördela ut sitt sparkapital på flera olika nischbanker och inlåningsföretag. Om jämförelsen av sparkonton – Hitta bästa sparräntan. Med denna tjänst kan du jämföra villkor och aktuella sparräntor från banker, nischbanker , kreditmarknadsbolag, inlåningsföretag samt andra sparbolag och hitta en bättre ränta på ditt sparande på konto. Genom att hitta bästa sparräntan kan du tjäna ordentligt med pengar på ditt sparande.


Särskilt om du har mycket pengar placerade på ditt sparkonto. Lägg lite tid på att hitta bästa sparräntan så att du får den avkastning du önskar. På så sätt kan pengarna jobba åt dig medan du gör roligare saker! Betygsätt just din bank och skriv gärna en kommentar. Vad som är bra med en konkurrentutsatt marknad är att bland annat nischbanker har tillkommit.


Genom att nischa in sig på en specifik låneform kan de komma att medföra en bättre ränta på sina kreditlån. Bästa idag är att shoppa runt och välja bästa banken för var tjänst. Kort har jag skaffat själv då jag hellre får återbäring än betalar en årlig avgift, de tjänar ändå pengar på varje transaktion de gör så känns bara gnidet att ta betalt för kortet i sig. Sparkonton utan bindningstid passar bäst när du inte vet hur länge du vill och kan spara pengar och vill ha flexibilitet med fria uttag. Notera att sparräntan dock blir lite lägre än för sparkonton med bindningstid.


Att ha pengarna hos en storbank, det ger noll på transaktionskonton och sparkonton. Själv skulle jag flytta mitt sparande till någon nischbank för att få ränta.

Jag skulle titta på: Har det här bolaget insättningsgaranti? Och vem, för att citera Mikael Wiehe, kan man lita på? Du får inte heller glömma att kolla upp villkoren för det sparkonto som intresserar dig.


Det är nämligen inte helt ovanligt att de konton som man kan få den bästa sparräntan med inte tillåter hur många uttag som helst, och så vidare. Den som vill ha bättre ränta kan sätta in pengarna på en nischbank , som LF Wasa, Ikanobanken, HSB, KF eller Skandiabanken. Eller välja en fristående sparbank.


Finns i Västra Karup och i Rebbelberga Flera av dem, som Åse och Viste i Grästorp, Roslagens i Norrtälje eller Glimåkra Sparbank, ger goda räntor. Vi listar marknadens högsta sparräntor i Sverige. Jämför sparkonton och deras bästa räntor - med eller utan insättningsgaranti. Sajten uppdateras månadsvis.


Speciellt om du ska spara på 5-års sikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg