fredag 15 januari 2016

Hur ska man leva enligt islam

Den består i att man erkänner sin tro på Allah som den ende guden. Den som ska övergå till islam ska säga följande ord i närvaro av minst två muslimska vittnen: “Det finns ingen gud utom Gud och Muhammed är hans profet“. Trosbekännelsen innebär en förpliktelse att lyda Gud och att följa profeten. En god muslim inte ska skada nån med sin mun (lögner, onda or snacka bakom,mobbing,girighet, osv), med händer (vål tjuva, elakheter, osv), med sin midja (sexual ofridande, trakasering,våltäkter, osv.) och ska inte störa sin granne! AL Wajib innehåller tio påbud om hur en rättrogen muslim skall leva.


En muslim måste be ggr om dagen, vänd mot Mecka vid bestämda tidpunkter.

Enligt islam är människan Guds ställföreträdare. Gud på arabiska heter Allah, det är alltså arabiskans ord för Gu det är inte ett egennamn. Muslimer dyrkar Muhammed – över honom vare frid. Nej, han är en människa, inte en gudom. Han är det mest förträffliga föredömet för hur man skall leva , men detta skall emuleras inte dyrkas.


Allah genom dyrkan och lydna till sin medmänniska genom att vara rättvis mot alla, och till universum i allmänhet genom att använda de saker som är under ens kontroll på ett bra sätt. De är smmanfattade i tio Guds bud och i trosbekännelsen. Den judiska trosbekännelsen heter Shema och är Hör Israel , Herren vår Gu Herren är en.

Det islamiska målet med livet är ett permanent mål. Den sanne muslimen håller sig till detta mål genom alla stadier i sitt liv, vare sig han är ett barn, ungdom, vuxen eller en gammal man. Enligt Muhammed borde folket erkänna Gud som sin skapare, som ska dyrkas ensam och som man ska överlåta sig till. Enligt Islam är detta världsliga liv bara ett kort stadium av våra liv.


Polyteismen med dess religiösa pluralism kritiserades hårt. Han varnade för Yttersta dagen när människorna ska stå till svars inför Gud och antingen hamna i helvetet eller paradiset. Abraham är en viktig person inom islam. Det bara fanns en Gud (Allah) och det berättade han för alla som ville lyssna. Min religion betyder allt för mig.


Jag ser Islam som en vägvisare och manual på hur man ska leva ett gott och lyckligt liv. Islam har inte endast öppnat upp mitt hjärta och fått mig må bättre psykiskt, fysiskt och emotionellt utan min tro har även gjort mig till en bättre människa. Om man ska leva som en rättroende hindu är det en del saker man bör tänka på, som att t. Tänk på vad skillnaden är mellan att göra det man kan och att sätta sig passivt ner och sörja över att vara ofullkomlig, trots att Allah har skapat dig just sådan som du är.


Att skilja sig inom islam. Glöm inte heller att Islam tål att ifrågasättas, det är OK att ställa frågor. Skulle du mötas av personer som inte accepterar det, välj andra att prata med. Vad får man göra och vad får man inte göra?


Vilka regler finns det?

Man får inte döda något levande 2. Missbruka ej sexualiteten 4. Fråga: Var i bibeln står det hur man ska leva ett liv som Gud vill att man ska leva ? Hur ska en kristen leva ? Svar: Hela meningen med vår tillvaro - anledningen till att Gud skapade oss - var och är att vi ska bli hans avbild. Det är målet för hela vår existens, något som Gud förklarade redan innan han skapade den första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg