fredag 15 januari 2016

Rysk ubåt i sverige 2014

Köp produkter från Plantoys hos oss. Ekologiska och barn- och babyprodukter online! Stort utbud online - alltid snabba leveranser, välkomna! Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här!


En säker ubåtsobservation gjordes då den ryska ubåten U-13 gick på grund i Gåsefjärden utanför Karlskrona. Från och med den tidpunkten skulle Sovjetunionen aldrig kunna förneka att de spionerat i svenska vatten.

Ubåten utpekades av media och av regeringen som en spionubåt, som dessutom bekräftade tidigare misstankar om ryska. Ryska försvarsdepartementet uttalade oktober: Ryska marinens ubåtar , liksom fartygen på ytan, utför uppgifter i det globala havet enligt plan. Kort uppdatering om hur det går angående sökandet utav den ubåt som Svenska försvarsmakten fått information om. Man har även nu fått fram att ett stort fartyg kan ha något samarbete med ubåten.


Militärens hemlighetsfulla insats i Stockholms skärgård fortsatte under lördagen. Aftonbladet är på plats och följer bland annat fartyg för ubåtsjakt. Försvarsmakten kan nu bekräfta att en ubåt kränkt svensk territorium. Det visar analysresultatet av den underrättelseoperation som pågick i Stockholms skärgård i oktober.


Det råder inga tvivel, alla andra förklaringar är uteslutna.

Om det hade varit en rysk ubåt så hade Göranson helt klart inte tigit, skriver tidningen. Så det handlar alltså om de egna - Nato. Men att säga det betyder att erkänna att ryssarna inte är de skyldiga.


Sverige har utsatts för. Här samlar vi alla artiklar om Ubåt. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Misstänkta ubåtskränkningar, Mordet på Kim Wall och Misstänkta ubåten vid Lidingö. Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. Ubåt , kortform av undervattensbåt, är ett fartyg som kan färdas helt under vattenytan.


De flesta ubåtar tillhör olika örlogsflottor, men det finns även en del mindre ubåtar för civilt bruk, samt narko- ubåtar för smuggling. Termen ubåt är en militär förkortning men har även i vardagligt språkbruk blivit den mest använda termen. Han säger också att svensk militär tidigare skadat ryska u-båtar. Ett nödsamtal på ryska föregick ubåtslarmet i Stockholms skärgård.


När ubåtsspaningarna inletts startade dessutom radiotrafik mellan en sändare i skärgården och en sändare i den ryska enklaven Kaliningrad. Detta tyder på att det kan finnas en skadad rysk ubåt på svenskt vatten. Det var alltså en ubåt från ett NATO-land som utan tillstånd opererade på svenskt vatten och spionerade på en militärövning.


Man kommer aldrig att kunna säga det säkert innan man får tag i en ubåt. Han påpekar även att timingen för presskonferensen är intressant. Jag tittar varje morgon på ryska försvarsministeriets tv-kanal.

I dag hade de ett inslag om ryska miniubåtar och de svenska svårigheterna att hitta ubåtar. Samtidigt har det under de senaste dagarna förekommit flera spekulationer i polska, ryska och ukrainska medier om att det ska röra sig om en rysk atomubåt. Inte heller de uppgifterna har bekräftats eller bedömts som trovärdiga.


Den här ubåten hör hemma i norra ishavet och ska skjuta kärnvapenrobotar mot USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg